Bombetrussel i Aarhus er afblæst

Men politiet er fortsat på jagt efter en 'mistænkelig' mand, der har truet med at have en bombe på sig

Østjyllands Politi indledte tirsdag en større eftersøgning efter en mand, der skabte panik i det centrale Aarhus.

- Vi modtog en anmeldelse klokken 11.26 fra kvinde, der havde mødt en mistænkelig mand i området omkring M.P. Bruunsgade og Jægersgaardsgade, siger politiets pressetalsmand Mogens Brøndum til ekstrabladet.dk

- Manden gik alene og udbrød spontant, at han havde en bombe, tilføjer han.

Manden virkede ifølge vidnets beskrivelse 'underlig', og det kan ikke udelukkes, at der er tale om en psykisk ustabil mand. Men for at være på den sikre side var politiet massivt til stede i midtbyen med henblik på at finde manden, oplyser Brøndum.

Manden beskrives som dansk, cirka 50-55 år, 190 cm høj, gråt hår, gråt fuldskæg og iført en halvlang grøn frakke. Med sig havde han desuden en sort rygsæk.

Ifølge ekstrabladet.dk's journalist på stedet, blev en mand tidligere tilbageholdt og lå på jorden foran banegården. Han passede på beskrivelsen af den mand, der fremsatte bombetruslen, men politiet kunne kort før klokken 13 konstatere, at han ikke havde noget med sagen at gøre.

- Så han har fået lov at gå igen, og vi leder fortsat efter den anden mand, siger Mogens Brøndum.

I forbindelse med tilbageholdelsen var hele området omkring banegården var spærret af, og hverken biler, busser eller fodgængere kunne passere.

Ifølge en pressemeddelelse blev også to andre mænd stoppet og udspurgt af politiet, men heller ikke de havde noget med bombetruslen at gøre.

Politiet har derfor valgt at ophæve alle afspærringer, men fortsætter efterforskningen, oplyser Brøndum.

- Vi udtrykker stor anerkendelse til anmelderen, der kontaktede politiet, og det kan som nævnt ikke udelukkes, at manden er psykisk ustabil, men uanset hvad, så er konsekvenserne af en sådan udtalelse i det offentlige rum meget omfattende – ikke mindst for borgerne, lyder det fra pressetalsmanden.

1 af 7 
2 af 7 
3 af 7 
4 af 7 
5 af 7 
6 af 7 
7 af 7 
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere