Kemikalielæk: Giftstoffer siver ud af store tønder

Brandvæsnet er her til morgen stadig i gang med med at opsuge udsivende kemikalier fra en lagerhal i Nyborg

Flere tønder med kemikalier lækker i en lagerhal på behandlingsanlægget Nord A/S, det tidligere Kommunekemi, i Nyborg.

I lagerhallen bliver der opmagasineret mange tønder med forskellige former for kemiske væsker, og da tønderne står i lag har ætsende væske fra en væltet tønde gennemtæret en eller flere 200 liters ståltønder på stedet.

- Problemet er, at de kemiske væsker ligger under de andre tønder, så det ligger og ulmer nedenunder, siger vagtchef Lars Fredensborg til ekstrabladet.dk.

- Det er noget, man skal behandle med respekt, fastslår han overfor Ritzau.

Brandvæsnet skal med grus opsuge de udsivende væsker, der tæller kemikalier som hypochloritopløsning, thionylchlorid og en svag blanding af uorganisk cyanid.

- Det er noget specielt grus, man spreder ud, som suger de her ting op. Vi kalder det kattegrus, lyder det fra vagtchefen.

Arbejdet er besværliggjort af, at lagerhallen skal tømmes for tønder, inden det kemiske affald kan opsuges.

Lars Fredensborg tilføjer, at der ikke har været fare for menneskeliv, og ingen personer er kommet til skade, efter alarmen lød mandag aften ved 21-tiden - en tromle på stedet var væltet.

- Brandvæsenet er stadig tilstede derude nu og regner med at være færdige klokken 7, siger Lars Fredebnsborg.

Det udsivende kemiske affald afgiver dampe og lugtgener omkring virksomheden, men dampene skulle ikke kunne nå beboelsesområder i Nyborg.

. Men man skal være opmærksom i forhold til morgentrafikken derude. Vejret er forholdsvis vindstille, og derfor kan man være 100 meter derfra, siger han.

Hvis beboere oplever symptomer som svie i næse, mund og svælg, nysen, hoste, tåreflåd, åndedrætsbesvær og smerte i luftvejene, opfordres de af politiet til at søge læge.

Nord A/S er et anlæg til behandling af farligt affald.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere