Forretningsdrivende står sammen mod afpressere

Handlende i Skovlunde vil ikke finde sig afpresning og hærværk fra gadebanden LTF

Dette pizzeria i Skovlunde har fået smadret ruden. Medlemmer af gadebanden LTF formodes at stå bag. Pizzeriaet er blot en af flere forretninger, der i løbet af sidste uge har fået smadret vinduet. (Foto: Jakob Jørgensen)
Dette pizzeria i Skovlunde har fået smadret ruden. Medlemmer af gadebanden LTF formodes at stå bag. Pizzeriaet er blot en af flere forretninger, der i løbet af sidste uge har fået smadret vinduet. (Foto: Jakob Jørgensen)

En kriminel gadebandes forsøg på at true og kue de handlende i Skovlunde Centret på Københavns Vestegn ser foreløbigt ikke ud til at lykkes.

ekstrabladet.dk beskrev i går, hvordan gadebanden Loyal To Familia - LTF - med vold, hærværk og trusler forsøger at tiltvinge sig magten i området omkring indkøbscenteret.

Læs her:

Se også: 22 skydevåben beslaglagt på Vestegnen

De kriminelles forsøg på at sætte dagsordenen indebærer blandt andet afpresningsforsøg mod flere af de handlende i området. Ifølge kilder har bandens medlemmer forsøgt at få en række af de handlende til at betale mellem 10. og 15.000 kr om måneden i såkaldt 'beskyttelsespenge'

– Det er der ingen, der vil finde sig i. De handlende står sammen. Der er kun en måde at imødegå afpresningsforsøg på. Og det er at sige nej, siger flere kilder til ekstrabladet.dk.

Trusler og afpresning
Gadebandens medlemmer agerer med målrettede trusler og voldsomme intimideringsforsøg i form af hærværk og vold, hvorfor kilderne ikke ønsker at stå frem med navn.

– Jeg gider ikke have yderligere vrøvl med de idioter, siger en kilde.

PT er grupperingens medlemmer involveret i en bandekonflikt, der inden for kort tid har kostet to dræbte og flere sårede.

Ud over Skovlunde er LTF også aktive på indre Nørrebro, Tingbjerg og Kokkedal.

LTF’s tilstedeværelse i Skovlunde har medført flere skudepisoder. Nogle af skyderierne kan knyttes til det verserende konfliktbillede. Men kilder mistænker også LTF for selv at stå bag andre skudepisoder.

Læs:

Se også: Sageløs mands lejlighed ramt af skud

Den seneste skud-episode var natten til søndag, hvor en tilfældig børnefamilie fik gennemhullet et vindue.

Skyderier og knuste ruder
– Dels gør skyderier sig godt i pressen, hvor det er med til at cementere bandens navn, siger en kilde.

Samtidig er skyderierne med til at skabe voldsom utryghed i nær-området. Hvilket igen er i gruperingens favør, når dens medlemmer går rundt og forsøger at intimidere handlende til at betale 'beskyttelsespenge'.

Med rudeknusninger og verbale trusler forsøges presset øget yderligere.

I sidste uge var der tale om en regulær bølge af rudeknusninger i området, hvor mindst fire butikker blev ramt.

Også den lokale Blockbuster er lukket efter en alvorlig trusselsepisode. Ifølge kilderne genåbner den ikke.

Samtidig med, at bandemedlemmerne med hærværk og verbal intimidering forsøger at trække deres eget lokalområde ned på et niveau, der er rumænsk slum værdigt, menes grupperingens medlemmer også at stå bag omfattende handel med hash.

Og LTF-grupperingens aggressive fremfærd i Skovlunde skal derfor også ses som et forsøg på at pisse området af, vurderes det.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere