Sexdømt i forvaring: Har lyst til voldtægt

En 30-årig sexforbryder er så farlig for kvinder, at han skal i forvaring på ubestemt tid

Voldtægtsforsøget skete ved 01.30-tiden den 3. maj sidste år på Sorrentovej, hvor han fulgte efter kvinden, der kom fra Metroen.
Voldtægtsforsøget skete ved 01.30-tiden den 3. maj sidste år på Sorrentovej, hvor han fulgte efter kvinden, der kom fra Metroen.

Han har lyst til at begå voldtægter, og derfor skal han bag tremmer på ubestemt tid.

Københavns Byret idømte i dag en 30-årig mand forvaring for et voldtægtsforsøg mod en tilfældig 23-årig kvinde på Amager.

Det skete den 3. maj sidste år kun to måneder efter, at han var prøveløsladt fra en dom på tre års fængsel for voldtægt mod en 13-årig pige i Bandholm på Lolland i 2010.

Han havde 366 dage i resstraf.

Se også: Sexforbryder: Samleje var intentionen

Den 30-årige mener, at han dengang blev uskyldigt dømt, fordi den 13-årige pige 'gjorde det frivilligt'.

Derfor fantaserede han efter prøveløsladelsen om at begå en 'rigtig' voldtægt - og det gik ud over den 23-årige, der sent om natten gik hjem fra Metroen.

På Sorrentovej blev hun grebet bagfra af den 30-årige, væltet om på fortovet og ind i en hæk, hvor han holdt hende fast og rev tøjet af hende, mens han truede med at slå hende ihjel.

Et vidne hørte kvindens skrig og råbte af sexforbryderen, der stak af.

Se også: Løsladt sexforbryder gik på kvinderov

Han blev anholdt 11 dage efter voldtægtsforsøget, blandt andet fordi hans fingeraftryk sad på et hævekort, som han røvede fra den 23-årige.

Han blev i dag dømt for voldtægtsforsøg, anden kønslig omgængelse og røveri.

Både Retspsykiatrisk Klinik og Retslægerådet siger, at der er 'nærliggende fare' for, at han på fri fod vil begå nye sexforbrydelser. Derfor anbefalede begge instanser forvaring på ubestemt tid. Det krav fulgte retten. Der var kun én dommerstemme for at idømme den 30-årige fire års fængsel.

Han ankede på stedet til Østre Landsret, og fik udstrakt sit navneforbud til ankesagen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere