Politiet efterlyser mand i smuglersag i Ålbæk Havn

Dansk politi efterlyser en 28-årig nordmand internationalt i dramatisk sag om smugling af hash i Ålbæk Havn

Nordjyllands Politi efterlyser nu en 28-årig mand via Interpol for at have en rolle i den dramatiske smuglersag fra Ålbæk Havn, hvor en 49-årig mand blev dræbt af politiet under en anholdelsesaktion i starten af året.

- Han er blevet efterlyst via Interpol i sagen i dag, men grundlaget kan jeg ikke komme ind på, siger politikommissær Allan Overgaard til Ritzau.

- Vi vil fremlægge det relevante materiale for ham, når vi taler med ham, fortæller han.

Ifølge norske medier kan politiets interesse for den 28-årige skyldes, at der stod tre norsk indregistrerede biler på kajen ved Ålbæk Havn søndag 6. januar, hvor skudepisoden fandt sted.

En motorbåd kom sejlende fra Norge til Ålbæk Havn mellem Skagen og Frederikshavn. På havnen ventede to nordmænd med 250 kilo hash - og politiet.

Da politiet gav sig til kende, forsøgte mændene at stikke af i båden. Men politiet lå også klar i en båd ude på vandet.

Aktionen udviklede sig yderligere, da en betjent fra politiets aktionsstyrke sprang over i smuglerbåden. Her havde den 49-årige nordmand ikke tænkt sig at give op og skød betjenten to gange i lysken.

Politiet besvarede ilden og dræbte den 49-årige med skud i hovedet og i brystet.

En 27-årig nordmand blev såret af skud under en anholdelsesaktion på vandet ved Ålbæk Havn. Han har erkendt besiddelse og transport af 250 kilo hash, og sidder nu varetægtsfængslet.

Den tredje nordmand, der er 36 år, har erkendt besiddelse og forsøg på smugling af 45 kilo hash. Også han sidder i øjeblikket varetægtsfængslet.

Det dramatiske forløb i Ålbæk undersøges i øvrigt af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere