Brevtrussel mod Aarhus Universitet

Aarhus Universitet evakueret her til morgen efter brevtrussel mod flere af uddannelsesinstitutionens bygninger

Østjyllands Politi har afspærret et område ved Aarhus Universitet efter fund af et håndskrevet brev.

- Det er et håndskrevet brev med dansk tekst, men vi vil ikke komme nærmere ind på brevets indhold. Vi har nu sikret brevet, og det er på vej ind på politigården, siger politikommissær Mogens Brøndum til Ritzau.

Politiet har afspærret området, og studerende kan ikke komme ind.

- Vi er til stede med indsatsleder, efterforskere og sprængstofhunde og forventer at være på stedet nogle timer endnu, udtaler Mogens Brøndum.

Politi: Ikke en bombetrussel
Østjyllands Politi afviser, at der er tale om en bombetrussel mod Aarhus Universitet.

- Der er en trussel mod Aarhus Universitet i brevet, men ordet bombe indgår ikke i truslen, siger politikommissær Mogens Brøndum.

Han bekræfter dog, at politiet rutinemæssigt har sprængstofhunde på stedet, som skal undersøge området ved Tåsingegade i det nordlige Aarhus.

Se også: Bombemand ikke terrorist

Aarhus Universitet oplyste i første omgang, at der rent faktisk var tale om et brev med en bombetrussel. Det er nu blevet korrigeret, idet brevet ikke indeholdt ordet 'bombe'.

- Politiet er ved at gennemgå bygningerne. Alle medarbejdere og studerende i bygningerne er evakueret, og man forventer at bygningerne vil være lukket resten af dagen.

Sket flere gange før
Politiet blev alarmeret klokken 07.41 mandag. Således var de fleste studerende og ansatte endnu ikke nået frem, da flere af universitetets bygninger blev lukket af.

Se også: Bombetrussel mod Handelshøjskole

Det seneste halve år har Aarhus Universitet været udsat for adskillige bombetrusler. To gange er det gået ud over bygningerne, hvor den tidligere Handelshøjskole lå på Fuglsangs Allé.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget endnu en bombetrussel, og at en del administrativt personale er blevet evakueret på Tåsingevej. Mere ved jeg ikke i øjeblikket, sagde pressechef Anders Corell til Århus Stiftstidende tidigere på dagen, inden Østjyllands Politi korrigerede trusselsbilledet fra bombe- til brevtrussel.

Brevtruslen var anbragt ved døren til Tåsingegade - bygning 1442 - som er indrettet med bl.a. IT Support og administration.

Opdateres..

1 af 4 Alarmen gik klokken 7.42 i morges på universitetet. (Foto: Ernst van Norde).
2 af 4 Politiet afsøger flere universitetsbygninger og regner med at være på stedet resten af formiddagen. (Foto: Ernst van Norde).
3 af 4 En brevtrussel blev afleveret på universitetet. Ordet 'bombe' indgår dog ikke i truslen. (Foto: Ernst van Norde).
4 af 4 Flere bygninger er tømt og afspærrede på Aarhus Universitet. (Foto: Ernst van Norde.)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere