Bøssegangster-sagen: I dag kommer dommen

To mænd får i dag at vide, om der er beviser for, at de dræbte Henrik Haugberg Madsen med syl og revolver

Efter i flere uger at have hørt om bajonetsave, en revolver, en håndbog i drab og andre emner vil et nævningeting i Næstved mandag formiddag sætte et punktum.

Retten vil afgøre, om to mænd i november 2010 dræbte forretningsmanden Henrik Haugberg Madsen i en feriehytte i Karrebæksminde. Først med en syl og så med skud fra en revolver. Og om de derefter parterede liget og fjernede alle spor af forbrydelsen.

Eller om de tiltalte mænd tværtimod har ret, når de siger, at de er uskyldige.

Politiets efterforskning har været særdeles omfattende, og under retssagen, der begyndte i slutningen af november, har der været ført cirka 50 vidner.

De to tiltalte er Madsens tidligere registrerede partner, 43-årige BM, og dennes bekendte fra et fængselsophold, CS på 48 år.

Håndbogen "The Murder Book" har politiet fundet på sidstnævntes computer, men han læste slet ikke i den, har han sagt.

Imidlertid mener anklagerne, at netop en drabsmetode med en issyl, som er beskrevet i bogen, passer med det, der overgik Madsen. Faktisk købte CS en syl forud for Madsens forsvinden, ligesom han også købte presenninger, ørepropper, bajonetsave og andet værktøj.

Men det skulle bruges i forbindelse med istandsættelse af lejligheder, hvor der skulle drives bordel, har CS sagt.

Omvendt har anklagerne påstået, at CS parterede liget og sørgede for at skaffe det effektivt af vejen.

Belønningen bestod af syv ejendomme, som BM overdrog ham, ligesom han fik 100.000 kroner til at indkøbe det nødvendige udstyr for, lyder påstanden.

BM var godt træt af Madsen. I stedet havde han fået en kvinde som kæreste. Og det skulle ifølge anklagerne være hans motiv for at bede CS om at deltage i drabet.

Liget af Madsen er dog aldrig fundet, og anklagerne står i den usædvanlige situation, at de ikke kan fremlægge det klokkeklare bevis på, at den forsvundne faktisk er blevet offer for en forbrydelse.

I stedet har de lænet sig op ad en række indicier, herunder for eksempel lydoptagelser.

Syv dage før Madsens forsvinden sagde den frustrerede BM til kæresten sådan her: "Jeg har kun et alternativ, og det er at vride nakken rundt på ham og grave ham ned et eller andet sted. Det er dér, jeg er ved at være."

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere