22 skydevåben beslaglagt på Vestegnen

Banderne har taget magten: Stille Skovlunde har udviklet sig til ugentlige skyderier, hashhandel, smadrede butikker, afpresning, angst og utryghed

(Foto: Rasmus Pedersen)
(Foto: Rasmus Pedersen)

Siden den 12. januar, hvor Københavns Vestegns Politi indførte visitationszone i de tre kommuner Ballerup, Gladsaxe og Herlev, har politiet beslaglagt 22 skydevåben.

- Det er rigtig, rigtig mange våben. Dertil kommer ammunition, køller og knive, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

- Våbnene er fundet hos personer, i biler og på offentlige arealer. Vi kender desuden til episoder, hvor bandemedlemmer har chikaneret og kontrolleret borgere eller vist dem væk. Man skal som borger frit og trygt kunne færdes på Vestegnen, og vi sætter hårdt ind på at komme det her til livs, siger Bent Isager-Nielsen.

Læs også:

Se også: Bandekonflikten: Bruger 13-årige børn som håndlangere

Københavns Vestegns politi har nu forlænget den eksisterende visitationszone i udvalgte dele af Gladsaxe, Herlev og Ballerup til 12. marts kl. 16.00. Det sker, fordi politiet vurderer, at der fortsat eksisterer en skærpet konfliktsituation i bandemiljøet.

- Der er sket en eskalering af bandegrupperingerne. Det hele er meget voldsomt, og det ser hr og fru Danmark, fordi skyderierne foregår i det offentlige rum.

Læs også:

Se også: Bandeaktion: Syv anholdt, pistoler og narko fundet

Den 18. februar blev en 19-årig ung mand fra Skovlunde beskudt af maskerede mænd med mindst 11 skud, men kun et enkelt ramte ham i låret, og skud gik gennem en rude i en tilfældig lejlighed i bebyggelsen ved Blokhaven i Skovlunde lige bag burgerbaren. Dagen efter blev der skudt mod en anden mand i Høje Gladsaxe. Og onsdag den 20. februar blev en mand skudt og dræbt i København. I Skovlunde har flere forretningsdrivende været udsat for hærværk og har fået knust deres vinduer, ligesom flere er blevet afpresset til at betale beskyttelsespenge.

- Hvad er det for bander, vi taler om?

- Jeg vil nødig sætte navn på. Det er en masse kriminelle fra forskellige kriminelle bander, hvor konflikterne er brudt ud i lys lue, og de skyder om sig i det offentlige rum. Vi har allerede sat en del i spjældet for våbenbesiddelse på grund af visitationszonerne, men vi har jo også andre efterforskningsmæssige tiltag i forbindelse med skyderierne og de drab, der har været, men også af den kriminalitet, de laver, og som er baggrund for nogle af de konflikter, der kører mellem banderne. Men billedet er mere mudret end som så. Det er ikke bare én bande mod én bande. Der er også personlige konflikter involveret og territoriale konflikter. Det handler primært om kriminalitet, hashhandel og anden narkohandel, siger Bent Isager-Nielsen.

Læs også:

Se også: Skudoffer slap billigt: Udsat for massiv skudregn

Ifølge Bent Isager-Nielsen er politiet massivt tilstede i områderne for at være tryghedsskabende, ligesom man har tæt kontakt til kommuner og ssp-medarbejdere i forsøg på at bryde fødekæden til banderne.

- Hvis nogen bliver udsat for hærværk, trusler eller intimiderende grænseoverskridende adfærd, sætter vi massivt ind. Og borgerne skal anmelde alt, hvad de er udsat for, siger politiinspektøren.

Natten til i går var der igen skyderi ved Blokhaven og Skovlunde Centret.

Ekstra Bladet har været i Skovlunde og tale med beboerne. LÆS HELE REPORTAGEN I EKSTRA BLADET MANDAG:

*Beboerne vil lave fakkeltog
*Skovlunde er blevet Det Vilde Vesten

HJÆLP OS: Har du informationer om bandekrigen? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere