Hustru får 13 års fængsel for drab på dansk millionær

Preben Povlsens kone får 13 års fængsel, mens tidligere børnesoldat får 30 år for drab på danskeren i Uganda

To søstre og en bror får tilsammen 55 års fængsel for drabet på den 72-årige danske millionær Preben Povlsen i Uganda i januar 2008. Den ene var millionærens 34-årige kone. Hun får 13 års fængsel for medvirken til drabet, skriver bt.dk.

Konens 43-årige søster får 12 års fængsel - også for medvirken - mens den 39-årige bror - en tidligere børnesoldat - førte kniven og derfor får 30 års fængsel ved Western Cape High Court i Sydafrika torsdag.

Dommer Rosheni Allie mente ikke, at Maria Povlsens to små børn var en formildende omstændighed.

- Du har på intet tidspunkt vist, at du angrede dine handlinger, sagde dommeren til Preben Povlsens kone ifølge bt.dk.

Preben Povlsen blev fundet dræbt med 50 knivstik, en brækket nakke og en delvist brændt krop. De to søstre ødelagde ifølge dommeren beviser ved at rengøre huset for blod, male væggene og udskifte gulvtæppe i millionærens soveværelse.

Samtidig har de tre søskende ledt politiet på vildspor, da de fortalte, at Preben Povlsen var forsvundet på drabsdagen, efter han tog af sted til golf.

Børnesoldaten har tidligere forklaret, at han handlede i selvforsvar. Han kom op at slås med Povlsen, da millionæren tog ham i at ryge og drikke alkohol i garagen frem for at arbejde.

Povlsen skal på et tidspunkt have stukket børnesoldaten i armen med hans egen kniv, ifølge den tidligere børnesoldats forklaring.

Og det fik angiveligt den 39-årige børnesoldat til at miste besindelsen og dolke Povlsen adskillige gange.

- Det var min skyld. Jeg har lært ikke at slås med folk, det har min mor altid sagt. Men jeg var overvældet af frygt og glemte det, har børnesoldaten forklaret.

Det gik først op for ham, hvad der var sket, da hans ven trak ham væk fra Povlsen, som lå i en blodpøl:

- Jeg gik i panik. Jeg løftede Povlsen op at sidde og håbede, at han stadig var i live. Jeg forsøgte at hjælpe ham, men det gik op for mig, at han var død.

Børnesoldaten har forklaret, at han meldte sig selv til den nuværende præsident Yoweri Musevenis guerillabevægelse i 1983, hvor han kæmpede indtil 1986.

Preben Povlsens kone har siddet varetægtsfængslet i fem år og skal derfor sidde fængslet i yderligere otte år. Det er uvist, om de dømte anker.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere