Bulgarer får dom for at skære halsen over på brite

Spansk domstol idømmer bulgarsk statsborger 20 års forvaring for at skære halsen over på en britisk kvinde

En spansk domstol har torsdag dømt en bulgarsk mand til 20 års behandling på en psykiatrisk afdeling for med en kniv at have skåret halsen over på en britisk bedstemor i en forretning.

Retten på Tenerife har dømt den 29-årige Dejan Valentinov Dejanov for drabet på den 60-årige Jennifer Mills-Westley, siger Matt Searl fra den britiske velgørenhedsorganisation Missing Abroad (Savnet i Udlandet) ifølge familien.

Velgørenhedsorganisationen, som hjælper ofre for forbrydelser i udlandet, optræder som repræsentant for Mills-Westleys børn, som overværede retssagen på øen Tenerife, hvor hun blev dræbt i 2011.

Tjenestefolk i retten i Santa Cruz på Tenerife var ikke umiddelbart tilgængelige for detaljer i dommen.

Spanske medier rapporterer, at retten fandt Dejanov ikke strafegnet, fordi han dræbte Mills-Westley i et akut anfald af paranoid skizofreni.

Af dommen fremgår det samtidig, at han skal tilbringe 20 år i behandling på en psykiatrisk afdeling på grund af den fare han udgør for sine omgivelser, tilføjer medierapporterne.

Dejanov har erklæret sig ikke-skyldig i gentagne gange først at have knivhugget og derefter skåret halsen over på Mills-Westley med en kniv i en kinesisk købmandsforretning i maj 2011. Han kendte ikke kvinden i forvejen.

Under retssagen har Dejanov sagt, at han har brugt crack og lsd, og han var hjemsøgt af stemmer, som fortalte ham, hvordan han skulle handle.

Vidner sagde under retssagen, at de så Dejanov forlade forretningen med kvindens blodige hoved i hånden..

Han blev anholdt af politiet, mens han kæmpede med en sikkerhedsvagt, da han forsøgte at flygte.

Mills-Westley fra Norwich i det østlige England, har boet på Tenerife, en af De Canariske Øer, efter at være gået på pension som trafiksikkerhedsofficer.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere