Fandt 2,7 millioner kr. under joint-aktion

Politiet har foreløbig fundet 2,7 mio.kr. efter joint-aktionen i går

I en lejlighed på Amager har politiet fundet over 2,6 mio.kr. I går blev der fundet 13,5 kilo kontanter og i dag endnu 336.000 kr. fra joint-produktionen. (politifoto)
I en lejlighed på Amager har politiet fundet over 2,6 mio.kr. I går blev der fundet 13,5 kilo kontanter og i dag endnu 336.000 kr. fra joint-produktionen. (politifoto)

De 13,5 kilo pengesedler, der blev fundet i en lejlighed på Amager i går, da politiet slog til mod organiseret produktion af joints, var næsten 2,4 millioner kr. Men i dag fandt politiets særlige ransagningshold endnu 336.000 kr. i lejligheden, som var godt skjult.

Se også: Joint-fabrikanter var på kontanthjælp

Pengefundet underbygger politiets teori om, at joint-fabrikationen har været en millionforretning. Bagmændene leverede råvarer og udstyr, og unge på SU eller kontakthjælp stod for produktionen af joints, som de fik tre-seks kroner stykket for.

De 13,5 kilo kontanter, der blev fundet i aftes, blev i dag talt op i en bank til 2.399.500.

I lejligheden på Amager fandt politiet i dag de yderligere 336.000 kr. og en del smykker i særlige hulrum.

- Der var opsat nye vægge, og for ikke at rive dem ned tilkaldte vi et ransagningshold med specialudstyr, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen, narkosektionen.

Københavns Byret kører i aften på overarbejde, fordi politiet kræver 19 fra joint-razziaen varetægtsfængslet. Foreløbig har dommeren sat fire af dem bag tremmer i tre uger. Grundlovsforhørene fortsætter hele aftenen.

Den 32-årige formodede hovedmand har været overvåget af politiet siden september sidste år, mens hans netværk langsomt er blevet optrevlet. Politiet har skygget ham, mens han har leveret mindst 270.000 tomme joints-hylstre og cigaretpapir til fabrikanterne. Hashen er blevet leveret af andre af de anholdte.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere