Forstander får betinget fængsel for vold mod børn

Vold mod to anbragte, omsorgssvigtede børn giver 40 dages betinget fængsel til forstander på Magnoliegården

Forstanderen på behandlingshjemmet Magnoliegården er torsdag idømt 40 dages betinget fængsel ved Retten i Roskilde for vold mod to anbragte børn, skriver sn.dk.

Magnoliegården er et hjem for groft omsorgssvigtede børn i Stevns Kommune, og det er to tidligere ansatte, der har valgte at melde forstanderen til politiet for to voldelige episoder, som fandt sted i 2011.

To ud af tre dommere vurderede, at forstanderen kan dømmes for vold mod to børn.

Ifølge anklageren har forstanderen slået og skubbet et barn på Magnoliegården og ved det andet tilfælde have trukket et andet barn fra et værelse ud i et opholdsrum, hvor barnet blev løftet op og fik dunket hovedet mod en væg.

Forstanderen har hele tiden nægtet sig skyldig, og han valgte at anke dommen på stedet.

Læs også:

Se også: Forstander i retten for vold mod anbragte børn

Forstanderen mener, at hans handlinger ligger inden for, hvad der kan opfattes som tilladt magtanvendelse over for de anbragte børn, oplyser sagens anklager, Jens Olsen.

Da forstanderen i første omgang kom i søgelyset, førte anmeldelsen fra de to tidligere ansatte til, at kommunen iværksatte undersøgelser med uanmeldte besøg og et tilsynsbesøg fra Arbejdstilsynet, men uden at der var anledning til bemærkninger.

Forstanderen har siden juni været fritaget fra tjeneste, mens efterforskningen imod ham har stået på. Stevns Kommune vil nu nærlæse dommen for at tage stilling til ledelse af Magnoliegården.

Indtil videre står viceforstanderen med ansvaret for Magnoliegården, da vedkommende også har haft den daglige ledelse under sagen.

I alt har der været indkaldt 14 vidner til at kaste lys over sagen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere