Fuppede sig til dusør for røverjagt

35-årig mand fik dusør for helteindsats, da han jog to røvere på flugt. Nu indrømmer han, det var fup og fidus

For en måned siden fik en 35-årig mand på Fyn nærmest heltestatus, da han fortalte vidt og bredt om, hvordan han havde jaget to mulige røvere på flugt. En indsats han senere modtog en dusør for.

I dag har han over for Fyns Politi indrømmet, at det hele var opdigt.

Fyns Politi modtog 28. janaur en anmeldelse fra den 35-årige om et muligt røveri mod enten Svendborg Sparekasse eller Brugsen i Skårup på Fyn.

Den 35-årige fortalte , at han havde fulgt efter en mistænkelig person iførte elefanthue. Den mistænkelige mand tog derefter flugten, men blev indhentet og overmandet af den 35-årige.

Tilsvarende var han i nærkontakt med en anden mulig gerningsmand. Efter tumult lykkedes det dem begge at stikke af.

På den måde forhindrede han mændene i at begå røveri, fremgik det af hans beskrivelse af hændelsesforløbet.

Ærgerlig sag
Desværre for manden førte politiets efterforskning til, at mistanken blev rettet mod ham selv. I dag krøb han så til korset og erkendte den falske anmeldelse.

- Det er selvfølgelig en rigtig ærgerlig sag, fordi manden jo er blevet hædret for en indsats, der nu er sået alvorlig tvivl om. Men det vigtigste er, at sandheden kommer frem – også for de beboere og ansatte, der måske har været nervøse for, om de to påståede gerningsmænd pludselig kunne dukke op igen, siger vicepolitiinspektør Klaus Arboe, Fyns Politi.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere