Joint-fabrikanter var på kontanthjælp

Mindst 16 anholdte fra politiets aktion mod organiseret fremstilling af hash-cigaretter var på offentlig forsørgelse

Kontanthjælpsmodtagerne fik fire-seks kr. pr. joint, som de 'rullede' for bagmanden. (politifoto)
Kontanthjælpsmodtagerne fik fire-seks kr. pr. joint, som de 'rullede' for bagmanden. (politifoto)

Der blev fremstillet joints for millioner af kroner i en række lejligheder i København, mens hjemmefabrikanterne hævede kontanthjælp eller SU.

- Mindst 16 af vores 32 anholdte er på offentlig forsørgelse som kontanthjælp eller SU, bekræfter politikommissær Steffen Th. Steffensen overfor ekstrabladet.dk.

Politiet er netop nu ved at ransage en lejlighed på Amager, hvor en af de anholdte bor.

13,5 kilo kontanter
Et særligt uddannet ransagningshold er sat ind, fordi politiet formoder, at der er skjult endnu flere penge end de 13,5 kilo pengesedler, som politiet fandt i lejligheden i aftes. Lejligheden har været bevogtet hele natten, og ransagningen er fortsat i dag.

Se også: 19 personer kræves fængslet for joint-produktion

- Det er danske kroner i forskellige sedler, men vi har ikke talt pengene op. Der er tale om intet mindre end 13,5 kilo kontanter, så vi har lagt alle pengene i plomberede poser i et pengeskab, og senere i dag kører vi i banken og får talt dem op, siger Steffen Th. Steffensen.

Den organiserede produktion af joints er sket på 22 adresser i Københavns-området, de fleste i selve København og enkelte i Nordsjælland og på Københavns Vestegn.

Hjemmefabrikanterne har fået fire-seks kroner pr. joint, og råmaterialerne som hash, udstyr, rør og cigaretpapir er blevet leveret til døren af den formodede 32-årige hovedmand.

- Vi ved, at han har leveret ikke under 270.000 tomme jointsrør og papir til de pågældende adresser. Det har vi observeret, siger Steffen Th. Steffensen. Værdien af de solgte joints er på mindst 13 millioner kr.

Bekendte fra Christiania ?
Politiet ved endnu ikke præcist, hvordan den 32-årige har fundet frem til hjemmefabrikanterne af joints, men formodningen er, at det er folk, han har mødt på Christiania. Da mange af dem var på offentlig forsørgelse, har de haft god tid til den indbringende produktion af hash-cigaretter.

Politiet har fundet både færdige joints, tomme rør, cigaretpapir, maskiner til at knuse hash og støvmasker på joint-fabrikkerne.

Her ses et udsnit af de joints, der blev beslaglagt på Christiania. (Foto: Københavns Politi) 112 - 28. feb. 2013 - kl. 11:44 Kilovis af penge fundet under hash-aktion

- Hashen er kompakt, når den leveres. Derfor varmer man den op og knuser den i maskiner, før den blandes med tobak til joints, forklarer Steffen Th. Steffensen.

19 af de 32 anholdte fremstilles i eftermiddag i grundlovsforhør i Københavns Byret med krav om varetægtsfængsling.

- Desuden har vi to anholdte mere, som vi overvejer at fremstille, siger Steffen Th. Steffensen.

De anholdte sigtes for handel med euforiserende stoffer. Sigtelserne spænder fra produktion af joints, hvor der er brugt seks-otte kilo hash og op til cirka 175 kilo hash.

Her er varelageret fra en af de 22 joint-producenter, der i dag blev ransaget af politiet. (politifoto) 112 - 27. feb. 2013 - kl. 16:45 'Fabrikker' fik en femmer for en joint

Politiet ved, at en stor del af de færdige joints er blevet kørt til salg i Pusher Street på Christiania. Politiet har simpelthen skygget leverandørerne, når de leverede de færdige produkter i Fristaden.

Da politiet slog til kl. 11.30 i går blev 28 anholdt, men i løbet af dagen og aftenen blev yderligere fire anholdt.

Se også: 28 anholdt for produktion af joints

1 af 4 Her er en af joint-fabrikkerne, som politiet fandt i går. (politifoto)
2 af 4 En maskine, der bruges til at knuse den komprimerede hash, så hashen kan blandes med tobak. (politifoto)
3 af 4 En støvmaske, der bruges under den 'beskidte' del af arbejdet med at producere joints. (politifoto)
4 af 4 Kontanthjælpsmodtagerne fik fire-seks kr. pr. joint, som de 'rullede' for bagmanden. (politifoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere