Brændte af for 18 mio. kr.

En mand på 20 og en kvinde på 19 år sigtet for i syv tilfælde at have brændt biler, ladebygninger og bigballer af halm af i Randers

En 19-årig kvinde er for kort tid siden ved et grundlovsforhør for lukkede døre blevet varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Randers.

Kvinden sigtes for - sammen med en 20-årig mand, som også blev varetægtsfængslet i fire uger den 12. februar i år - i mindst syv tilfælde at have påsat brande i personbiler, en lastvogn, ladebygninger og bigballer af halm.

Se også: Politibetjent sigtet for brandstiftelse, tyveri og hærværk

Ifølge politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi, er der samlet sket skader for cirka 17.950.000 kroner. Den største af skaderne skete angiveligt, da de sigtede brændte en ladebygning og fem bigballer af halm af i oktober 2011. Omkostningerne alene fra den ildspåsættelse beløber sig til 10,9 millioner kroner. Oven i kommer et beregnet driftstab på 3,8 millioner kroner på stedet.

Gennembrud
De to fængslede påsatte ifølge politiets sigtelser brandene hen over en periode på knap tre måneder i efteråret 2011.

På spørgsmålet om, hvorfor der er gået så lang tid, inden politiet skred til anholdelserne af først manden og i aftes kvinden på hendes bopæl, svarer Mogens Brøndum:

- Det har ikke været enkelt at efterforske sagen, men vi fik heldigvis et gennembrud fornylig.

Se også: 63-årig mistænkes for 38 brande i Thy

- Jeg kan ikke uddybe yderligere, idet sagen stadig efterforskes, og fordi fremstillingerne af de to sigtede er sket for lukkede døre, tilføjer politikommissæren til ekstrabladet.dk.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere