Kilovis af penge fundet under hash-aktion

Under stor politiaktion på Christiania blev der fundet så mange penge, at politiet ikke orker at tælle dem op

I dag fremstilles 19 personer i grundlovsforhør, som er sigtet for handel med euforiserende stoffer og produktion af joints. Der vil muligvis forekomme flere fremstillinger end de allerede planlagte.

Det sker efter gårsdagens og nattens politiaktion på Pusher Street på Christiania, hvor politiet beslaglagde kolossale mængder hash samt udstyr til en organiseret hashproduktion. I går kunne politikommisær Steffen Thaaning Steffensen berette, at hovedbagmanden er sigtet for at have medvirket til fremstilling, profuktion og videreoverdragelse af 270.000 joints, hvilket svarer til 135 kilo hash.

Orker ikke at tælle pengene
Men også store pengesummer blev beslaglagt. Så store, at politiet ikke har gjort summen op.

Læs også:

Se også: 28 anholdt for produktion af jointsSe også: Politi klar til destruere 270.000 joints

- Vi har ikke orket at tælle de mange penge, men vi har vejet dem – og der er flere kilogram pengesedler. Senere i dag kører vi en tur i banken for at få dem talt op. Og bilen er naturligvis under behørig bevogtning, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Task Force Pusherstreet, Københavns Politi.

Aktion mod hash-fabrikker
Aktionen på Pusher Street fandt sted for at bevise, at foregik en organiseret produktion af joints.

Læs også:

Her er varelageret fra en af de 22 joint-producenter, der i dag blev ransaget af politiet. (politifoto) 112 - 27. feb. 2013 - kl. 16:45 'Fabrikker' fik en femmer for en joint

- Vi har med aktionen søgt at bevise, at der er foregået en stor og organiseret produktion af joints rundt omkring i Københavns-området. Produktionen er primært beregnet til salg i Pusherstreet, og vi mener at kunne dokumentere, at der er tale om en samlet produktion på ikke under 270.000 joints, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Ved et pressemøde i går fortalte Københavns Politi, hvordan flere københavnske lejligheder var indrettet som små hash-fabrikker, der rullede joints til det københavnske marked.

1 af 3 Udstyr til produktion af joints. (Foto: Københavns Politi)
2 af 3 Maskine til fremstilling af joints. (Foto: Københavns Politi)
3 af 3 Her ses et udsnit af de joints, der blev beslaglagt på Christiania. (Foto: Københavns Politi)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere