Landsby i sorg: Vi græder og græder

En mor mistede i 2005 sin mand og søn i en trafikulykke. I mandags mistede hun sin 10-årige datter på samme strækning

På en stille villavej i nabolandsbyen Kongstrup vidner blomster og lys ved den enlige mors indgangsdør om, at en lammende, kollektiv sorg har ramt det lille lokalsamfund.

- Kan I fatte det? Vi kan stadig ikke, siger Morten Fibæk og lægger hånden på skuldrene af sin ti år gamle datter Angelina, der leger foran SPAR-købmanden med en jævnaldrende veninde.

Læs også:

112 - 28. feb. 2013 - kl. 11:19 Ikke en ulykkesvej
Se også: 39-årig mor ramt af ufattelig tragedie
Se også: 10-årig pige død efter trafikulykke

For tæt på
Nu er den fem år gamle tragedie vakt til live igen, efter at de to overlevende fra dengang blev mejet ned i mandags af en lastbil 11 kilometer væk. Moren overlevede igen, men denne gang kunne den nu 10-årige datter ikke undslippe døden.

- Hele byen græder. Det er frygteligt. Det er uretfærdigt. Hvordan skal moren komme videre i livet, siger Morten Fibæk og kniber en tåre.

Hans datter, Angelina, gik i parallelklasse med den dræbte pige. De to har jævnligt leget sammen i familiernes hjem.

- Det kom bare for tæt på. Jeg ved ikke, hvad jeg ellers skal sige, lyder det grådkvalt fra Morten Fibæk, der arbejder som bager og har boet i Laurbjerg i mange år.

Det har 79-årige Svend Rasmussen også. Helt præcist siden 1968. Hans datter er indehaver af SPAR-købmanden, som er de lokales samlingspunkt i dagligdagen.

- Alle gik og græd i går (tirsdag, red.), da alvoren gik op for os. I et lille samfund som her kender næsten alle jo hinanden. Vi blev også mindet om ulykken for fem år siden. Og om, hvor skrøbeligt og uforudsigeligt livet er, siger Svend Rasmussen.

1 af 3 Pensionisten Svend Rasmussen var både vognmand og taxa- og rutebilchauffør i sit aktive arbejdsliv. Han har boet i Laurbjerg-Kongstrup i 45 år. (Foto: Anders Brohus)
2 af 3 Familiefaren Morten Fibæk og hans datter er som de fleste andre i Laurbjerg-Kongstrup dybt berørte af ulykken. (Foto: Anders Brohus)
3 af 3 På denne strækning har en mor mistet hele sin familie. Først sin mand og søn for fem år siden, og mandag blev hendes datter dræbt i endnu en trafikulykke. (Foto: Anders Brohus)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere