'Fabrikker' fik en femmer for en joint

22 personer havde en lille joint-fabrik i deres private hjem, som leverede hashcigaretter til Pusher Street

Produktionen af joints, hash-cigaretter, til Pusher Street på Christiania var sat nøje i system.

22 personer havde indrettet små joint-fabrikker i deres lejligheder primært i København, hvor de 'rullede' joints til hash-markedet på Christinia.

Betalingen var tre, fem eller seks kroner pr. joint.

Det oplyser politiet på et pressemøde om joint-aktionen i dag, hvor 28 personer er anholdt, blandt dem den formodede 32-årige hovedmand fra Amager.

Se også: 28 anholdt for produktion af joints

Politiet sigter den 32-årige for at have medvirket til fremstilling af mindst 270.000 joints til en værdi af cirka 13,5 millioner kr.

Produktionen af joints er hovedsagelig sket i private hjem i København og enkelte steder i Nordsjælland og på Københavns Vestegn. Blandt de anholdte er en kvinde.

- Hovedmanden sigtes for at have medvirket til fremstilling, produktion og videreoverdragelse af 270.000 joints, der svarer til 135 kilo hash. De øvrige sigtes for at have håndteret otte, 10 eller 15 kilo hash alt efter, hvad de har modtaget til fremstilling af joints, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen.

Politiet tror, at dagens aktion midlertidigt vil lægge en dæmper på salget af joints i Pusher Street:

- Det vil kunne mærkes i en kort periode, så bliver der fyldt op igen, siger Steffen Th. Steffensen.

Organiseret kriminalitet
Politiet siger, at dagens aktion viser, at der er tale om organiseret kriminalitet bag leverancerne til Pusher Street og at rigtigt mange personer er involverede.

- De anholdte har haft en nebengeschæft med produktion af joints til Pusher Street, siger Steffen Th. Steffensen.

De 28 anholdte bliver afhørt i øjeblikket og senere vil politiet tage stilling til, hvor mange, der skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Det tegner til at blive 12-14 personer, siger politiet.

31 adresser er blevet ransaget i dag - men ingen på Christiania. Alle joint-fabrikker lå udenfor Fristaden, oplyser politiet.

- Vi er gået efter logistikken og produktions-leddet i joint-produktionen, siger lederen af Task Force Pusherstreet Poul Kjeldsen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere