Modig taxachauffør i kamp med knivrøver

En taxachauffør blev ufrivilligt vidne til et knivrøveri, da han tankede på Shell i Randers. Han tog kampen op og havde heldigvis succes med en civil anholdelse

De fleste ville trække sig, hvis de stod ansigt til ansigt med en knivrøver og hans makker, men en 48-årig taxachauffør besluttede i nat at tage kampen op.

Han var tilfældigvis kunde hos Shell på Mariagervej i Randers klokken 01.10, da to røvere kom ind i butikken.

- Hit med penge og cigaretter!, råbte den yngste 19-årige røver til tankpasseren, mens han truede med en kniv.

Taxachaufføren så, at røveren fik udleveret en kassette med penge og otte pakker cigaretter, men blev tilsyneladende så harm over hændelsen, at han besluttede sig for at forsøge at standse den unge røver.

- Røveren slog to-tre gange ud efter ham med kniven og snittede ham på armen, inden det lykkedes ham at slå kniven ud af hånden på gerningsmanden og foretage en civil anholdelse, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

I mellemtiden flygtede den 27-årige medgerningsmand i en bil med stjålne nummerplader, men efter et hurtigt kig i videoovervågningen kunne politiet kort efter anholde ham i sin flugtbil på Anemonevej.

- Forbrydelsen var nærmest opklaret allerede, da vi modtog anmeldelsen. Taxachaufføren var meget modig. Stor respekt og anerkendelse for hans indsats, siger Mogens Brøndum, som dog ikke umiddelbart anbefaler andre at vælge den løsning.

- Den her episode endte heldigvis godt, men man skal være overbevist om,at man kan håndtere situationen, hvis man skrider til civil anholdelse. Jeg tilråder ikke, at man tager kampen op med en, der bærer et farligt våben, siger politikommissæren.

Taxachaufføren blev efterfølgende behandlet på skadestuen for sine overfladiske snitsår.

SENESTE: De to blev i dag fremstillet i grundlovsforhør og begge blev fængslet i fire uger.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere