Mindst 31 dræbt bombeeksplosion Damaskus

31 mennesker er blevet dræbt og mange er såret af en kraftig bilbombe, der torsdag blev bragt til sprængning i nærheden af hovedkvarteret for Syriens regerende Baath-parti i det centrale Damaskus, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Mindst 31 mennesker er dræbt og mange såret af en kraftig bilbombe, der torsdag blev bragt til sprængning i nærheden af hovedkvarteret for det regerende Baath-parti i det centrale Damaskus, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Observatoriet siger, at de fleste af de dræbte, der befandt sig i nærheden af præsident Bashar al-Assads regerende Baath-partis kontorer, var civile, men at de dræbte også omfatter sikkerhedsstyrker.

Andre aktivister hævder, at omkring 40 mennesker er dræbt ved eksplosionen, der har såret yderligere 70 mennesker. Bombeattentatet betegnes af aktivisterne som en selvmordsbombe.

- Terroristeksplosionen har dræbt og såret et stort antal civile, lyder det fra det statslige syriske nyhedsbureau, Sana.

Billeder af blodige lig, der ligger på jorden, og brændende biler blev transmitteret af den officielle tv-kanal Al-Ekhbariya, som rapporterer, at der er børn blandt de sårede, fordi eksplosionen er indtruffet i nærheden af en skole i Mazraa-distriktet.

- Eksplosionen er forårsaget af en bilbombe på 16. November Pladsen, tæt på Al-Imam moskéen og tæt på Baaths partikontorer, sagde en politiembedsmand på stedet til nyhedsbureauet AFP kort efter hændelsen.

Bygninger i området er også blevet beskadiget af eksplosionen, der fik tyk sort røg til at bølge hen over byens tage, og alle veje og gader i området blev meget hurtigt afspærret, siger en AFP-korrespondent.

Ambulancesirener hyler i gaderne, hvor der også kunne høres maskingeværild.

Angrebet omtales ifølge nyhedsbureauet Reuters af syrisk stats-tv som en 'terroristeksplosion', der har kostet menneskeliv.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som overvåger voldshandlingerne i landet, siger, at målet for bomben efter alt at dømme var det regerende Baath-partis bygning.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere