Svindeldømte Amanda søger job som rengøringskone

Anklager kræver seks års fængsel til Gate Gourmet-svindler

Amanda Jacobsen søger job som skraldesorterer og rengøringskone. (Privatfoto)
Amanda Jacobsen søger job som skraldesorterer og rengøringskone. (Privatfoto)

Tre år og seks måneder i fængsel er langt fra nok for den type svindel, den 45-årige Amanda Jacobsen er dømt for.

Det fastslog anklager Hans Jakob Folker i sin procedure i Østre Landsret mandag.

Læs også:

Se også: Amanda legede hemmelig spion

Her sidder den tidligere Gate Gourmet-direktør Amanda Jacobsen igen foran en dommer i forbindelse med en svindelsag mod hendes gamle arbejdsplads. Her svindlede hun for intet mindre end 130,5 millioner kroner.

Læs også:

Se også: Amanda mopset over lønforhøjelse - startede svindel i stedet

Anklageren vil have straffen op på seks år.

-Tre år og seks måneder er en alt for lav straf for den type kriminalitet, lød det fra anklager Hans Jakob Folker der nævnte tidligere sager, hvor straffen var tæt på det samme som Amanda Jacobsens – men hvor der var svindlet for væsentligt lavere beløb.

Læs også:

Se også: Amanda: Mig og familien blev truet

Anklageren mener derfor, Amanda Jacobsen bør straffes med syv års fængsel for sin millionsvindel, fraregnet omkring et år på grund af formildende omstændigheder – herunder at hun selv har tilstået og har hjulpet politiet. Anklagerens krav ender derfor på en fængselsstraf på seks års fængsel.

Forsvarer Hanne Rahbæk vil til gengæld have straffen sat ned eller have stadfæstet strafudmålingen fra byretten.

Hun foreslår en straf på 3-3,5 års fængsel, altså stadfæstelse af byrettens dom eller et halvt år mindre.

Fra liv i luksus til lejlighed i socialt boligbyggeri
Dagens retsmøde i landsretten går alene ud på at få udmålt straffen, fordi Amanda Jacobsen har erkendt svindel med mere end 130 millioner kroner.

Derfor er der også primært blevet læst op af afhøringer og dokumenter fra tidligere retsmøder i byretten og under grundlovsforhøret i marts 2011.

Derudover er det kommet frem, at Amanda Jacobsen efter svindelsagen begyndte at rulle er blevet tvunget til at omlægge sin livsstil markant – fra et liv i luksusvillaer og med dyre biler til en mere skrabet version med lejlighed i et socialt boligbyggeri og en SU som indkomst.

Læs også:

Se også: Amanda brudt sammen

Og i stedet for et topjob som direktør, søger hun nu job som skraldesorterer, rengøringskone, kasseassistent og andre ufaglærte job, fortalte hun i retten.

- Jeg har været til masser samtaler, men er ikke blevet ansat, lød det på lidt gebrokkent dansk fra den 45-årige kvinde.

Flere gange under den forholdsvis korte afhøring måtte hun tage en dyb indånding og tørre en tåre væk fra øjenkrogen. Særligt, når samtalen drejede sig ind på hendes mand, der begik selvmord i februar 2011, havde hun svært ved at samle sig om ordene. I dag er hun alenemor til to drenge.

Der forventes strafudmåling senere mandag.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere