Mor til pædofil barnemorder: Løslad ham ikke

Marc Dutroux, der er idømt livsvarigt fængsel for at bortførelser, voldtægter og drab, søger om benådning

Marc Dutroux i retssalen i 2004. (Foto: Didier Bauwerts/AP)
Marc Dutroux i retssalen i 2004. (Foto: Didier Bauwerts/AP)

Moren til Marc Dutroux, Belgiens mest berygtede børnemorder, siger, at hendes søn vil begå nye skrækkelige forbrydelser, hvis han bliver løsladt fra fængslet.

- Jeg er sikker på, at han vil begynde igen, siger den 78-årige Jeannine Dutroux i et interview, som er offentliggjort, få timer før en domstol mandag eftermiddag skal tage stilling til en anmodning om benådning fra Dutroux.

- Marc er ikke parat til at blive løsladt, fordi han stadig giver andre skylden for det, som han gjorde, siger moren til Le Soir Magazine.

Læs også:

Se også: Dutrouxs ekskone benådes efter 16 år

Marc Dutroux, der har siddet bag tremmer i 16 år, afsoner en livstidsdom for at have bortført og voldtaget seks piger og dræbt fire af dem.

Han har praktisk talt ingen chancer for benådning, men søger alligevel, hvilket har vakt stor opmærksomhed i medierne.

Dutroux' ekskone Michelle Martin blev løsladt før tid i august i fjor, mod at hun flyttede i kloster, og det udløste dengang protester i Belgien.

Læs også: Se også: Dutroux-ofre besøger rædselshuset Dutroux-ofre besøger rædselshuset

Ekskonen var ellers idømt 30 års fængsel for at være medskyldig i at holde nogle af Dutroux' ofre som fanger, ligesom hun blev kendt medskyldig i drabet på to otteårige piger, der blev fundet sultet ihjel i parrets aflåste kælder.

Marc Dutroux blev anholdt i august 1996, efter at en 14-årig pige var forsvundet. Hun blev efter to dages eftersøgning fundet i live sammen med en pige på 12 i en kælder i et af Dutroux' huse.

Det fik sagen til at rulle, og den tog en makaber vending med fundet af to døde børn, der var begravet i en have.

Mindre end en måned senere blev ligene af endnu to piger fundet på en anden af hans ejendomme.

Offentligheden i Belgien blev chokeret, da det kom frem, at politiet havde misset spor, der kunne have afsløret Dutroux, der var en kendt pædofil. Politiet besøgte et af Dutroux's huse, hvor to otteårige piger blev holdt fanget.

Pigerne blev ikke opdaget af politifolkene, og de døde senere af sult i deres fangecelle.

Dutroux var i 1992 blevet løsladt efter at have afsonet en dom på 13 års fængsel for bortførelse og voldtægt af fem piger.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere