I dag får storsvindleren Amanda sin endelige dom

Tre år og seks måneders fængsel til svindleren Amanda Jacobsen er slet ikke nok, mener bagmandspolitiet.

Ifølge Amanda Jacobsen blev hun presset til at begå industrispionage mod konkurrenterne. (Foto: Privatfoto)
Ifølge Amanda Jacobsen blev hun presset til at begå industrispionage mod konkurrenterne. (Foto: Privatfoto)

Storsvindleren Amanda Jacobsen skal i dag overbevise dommerne i Østre Landsret om, at hun ikke skal have en endnu hårdere dom, end hun fik i byretten.

De tre et halvt års fængsel, som hun sidste år ved Københavns Byret blev idømt efter at have snydt cateringfirmaet Gate Gourmet for 130 millioner kroner, er nemlig ikke nok, mener anklagemyndigheden.

I forbindelse med, at bagmandspolitiet, som er anklagemyndighed i sagen, ankede dommen forklarede vicestatsadvokat Hans Jakob Folker til Ritzau:

- Vi synes simpelthen, at der blev udmålt en for lav straf i byretten, og det er vigtigt for os at gå videre med sagen, for ellers giver vi et klart billede af, at vi ikke tager stor økonomisk kriminalitet alvorligt.

Læs også:

Se også: Storsvindler anker fængselsdom

Anklageren argumenterede i byretten for, at Amanda Jacobsen skulle straffes med fængsel i mindst seks år.

Vælger landsretten at skærpe straffen, må Amanda Jacobsens børn undvære at have en forælder hos sig i endnu længere tid. Efter svindlen blev opdaget, tog Amanda Jacobsens mand sit eget liv og efterlod hende alene med deres to sønner.

Læs også:

Se også: Amanda legede hemmelig spion

Hans Jakob Folker anerkendte efter den oprindelige dom, at Amanda Jacobsen havde hjulpet politiet under efterforskningen, tidligere var ustraffet og selv havde erklæret sig skyldig.

Men det ændrer ikke på, at Hans Jakob Folker mener, at straffen skal være højere end tre et halvt år.

- Vi har altså at gøre med en person, der har begået omfattende kriminalitet, forklarede han dengang.

- I andre sager af denne type har tiltalte også samarbejdet og alligevel fået en højere straf i forhold til, hvad de har svindlet for.

Ankesagen starter mandag morgen i Østre Landsret i København. Retten skal udelukkende tage stilling til straffens længde, da Amanda Jacobsen har tilstået sin rolle i sagen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere