Har du set Jan? Forsvundet siden 14. januar

For nylig er der hævet penge på forsvundne Jans hævekort, men familien tvivler på, det er ham selv, der har gjort det

Jan Ingemann Mathiesen har været forsvundet siden 14. januar. (Privatfoto)
Jan Ingemann Mathiesen har været forsvundet siden 14. januar. (Privatfoto)

I Bagsværd og Måløv sidder familien til 64-årige Jan Ingemann Mathiesen og er dybt fortvivlede. Siden 14. januar har de hverken set eller hørt fra Jan.

- Vi har haft et meget turbulent forløb med at prøve at få min psykisk syge far indlagt. Efter mislykkedes forsøg på at få ham indlagt, er han nu forsvundet. Vi er efterhånden meget i tvivl om, hvorvidt han overhovedet er i live, siger sønnen Jimmi Mathiesen.

Jan bor alene i en lejlighed i Brønshøj, men ikke siden 14. januar har naboer i opgangen hørt den ellers normalt meget højrøstede Jan Ingemann Mathiesen.

Havde 3000 kroner på lommen
To dage forinden var Jimmi sammen med sin mor i banken for at hæve penge, fordi hans far havde svært ved at få de mange pinkoder til at passe med de kort, han jævnligt fik fornyet.

- Vi hævede 3000 kroner, men vi tror ikke, de stadig kan række, for han bruger normalt mange penge, siger sønnen til ekstrabladet.dk

- Han er heller ikke typen, der overnatter ude, så derfor er vi meget bekymrede, siger Jimmi Mathiesen.

Livstegn i sidste uge
Jan har været efterlyst af politiet, men i sidste uge afblæste de efterlysningen, fordi der tilsyneladende var livstegn fra den 64-årige mand.

- Der er hævet 200 kroner i Aarhus. 100 kroner i en hæveautomat og 100 kroner på Aarhus Universitetshospital. Vi tror ikke, han selv kan finde ud af det, for det kunne han jo ikke inden, han forsvandt, så derfor er vi i tvivl om, hvorvidt det er ham selv, der har hævet, siger sønnen.

Familien har flere gange på det seneste forsøgt at få Jan indlagt på psykiatrisk hospital, da hans udbrud har været voldsommere og mere aggressive end tidligere. Men han har ikke selv ønsket det, og hverken læge eller politi har kunne gøre noget.

Sorte bukser og rød jakke
Jan Ingemann Mathiesen er 190 centimeter høj og kraftig af bygning. Sidst, han blev set, havde han sandaler og stramme, sorte spandex-agtige bukser og en sort rygsæk på. Hans pårørende mener, han har en rød jakke fra Store Robert på, idet den mangler i lejligheden. På hans næse er der store knopper, der stammer fra solskader.

Jan er psykisk syg og førtidspensionist, og han ser ifølge familien en anelse fortumlet ud. Han er meget krumbøjet i ryggen, så han ser lavere ud, end han egentlig er.

Da han forsvandt, hanvde han blå neglelak på to af sine fingre.

Hvis du ser Jan, så kontakt politiet på 33141448

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere