Politiet anholder gaderøvere i bundter

Københavns Politi har i weekenden anholdt 10 unge gaderøvere. Syv af dem er nu bag tremmer

Igen i denne weekend blev flere københavnere udsat for gaderøverier, men den gode nyhed er, at det lykkedes politiet at sætte kløerne i hele 10 formodede røvere.

De anholdte er alle lige omkring den kriminelle lavalder på 15 år, og politiet måtte lade to af dem gå, fordi de kun var 14 år gamle.

Men de sidste otte blev fremstillet i grundlovsforhør lørdag og søndag. En blev løsladt af dommeren, en fik sin anholdelse opretholdt i tre døgn, mens de sidste seks alle blev varetægtsfængslet.

På Politigården er der behersket glæde over weekendens fangst.

- Det er jo trist, at vi skal anholde så mange for gaderøveri, siger den centrale efterforskningsleder, Jan Højer.

- Men vi håber, at vi har fanget de rigtige, og hvis det betyder, at der fremadrettet sker færre gaderøverier, er det selvfølgelig godt, fortsætter han.

Bølgen af anholdelser begyndte fredag aften. Her blev to 13-årige drenge passet op af fem røvere ved Nørreport Station. Drengene blev truet med blandt andet kniv til at udlevere deres penge og mobiltelefoner.

Kort efter anholdt politiet fem unge, der stadig havde tyvekosterne på sig, på Kongens Nytorv.

En af de fem var kun 14 år og blev løsladt. I et grundlovsforhør lørdag løslod dommeren en af drengene, mens de tre sidste blev fængslet.

Lørdag aften blev en mand frarøvet sin iPhone af tre gerningsmænd i Sorgenfrigade på Nørrebro.

To af de formodede gerningsmænd blev kort efter anholdt i området, og søndag blev de stillet for en dommer. Den ene fik sin anholdelse opretholdt i tre døgn, mens den anden blev varetægtsfængslet.

Endelig blev en mand lørdag aften overfaldet og slået på en café på Halmtorvet på Vesterbro af to røvere, som stak af med hans tegnebog.

Kort efter blev to drenge anholdt i nærheden. Den ene var kun 14 år og måtte løslades igen, mens den anden søndag blev varetægtsfængslet i et grundlovsforhør.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere