Amin: Pinlig politi-indsats

Den sigtede restauratør langer ud efter politiet. - Et eller andet er gået galt for dem, siger Amin Skov, der genåbner sin restaurant om få uger

Restauratør Amin Skovs tillid til politiet er tyndslidt. Han fastholder sin uskyld og er bitter over de store menneskelige omkostninger, brandsagen har haft for ham og hans familie. (Foto: Claus Bonnerup)
Restauratør Amin Skovs tillid til politiet er tyndslidt. Han fastholder sin uskyld og er bitter over de store menneskelige omkostninger, brandsagen har haft for ham og hans familie. (Foto: Claus Bonnerup)

Den sigtede restauratør, Amin Skov, er blevet ufrivillig hovedrolleindehaver i en dårlig Hollywood-film.

Sådan betegner han selv sin situation tre uger efter, at han sad varetægtsfængslet i et døgn med en sigtelse for brandstiftelse og forsikringssvindel. Sigtelsen sidder stadig på skuldrene af Amin Skov, og intet tyder på, at Sydøstjyllands Politi er i nærheden af at være færdige med deres efterforskning.

Se også: Politiet: Vi venter svar i Amin-sag

- Jeg synes, politiets indsats har været pinlig. Et eller andet er gået galt for dem, og jeg håber ikke, deres efterforskning af mig er et udtryk for den standard, politiet normalt har.

- Om det er, fordi jeg er den, jeg er, ved jeg ikke, men politiet har ikke taget fat i alle ender. De har stirret sig blinde på teorien om, at jeg skulle have sat ild til Restaurant Vejlegaarden for egen vindings skyld.

Amin Skovs tillid til politiet er tydeligvis blevet tyndslidt, siden han den 21. december i fjor - ifølge eget udsagn - blev overfaldet af maskerede mænd, som satte ild til hans elskede spisested.

Ikke på vej til Venezuela

Selv om dommer Christian Pedersen i et grundlovsforhør den 23. januar løslod Amin Skov, fordi beviserne mod ham ikke var tunge nok til en fortsat varetægtsfængsling, så tror politiet stadig, at den landskendte restauratør selv satte ild til restauranten for at svindle sig til en forsikringsudbetaling.

- Jeg forstår ikke, hvorfor jeg skulle anholdes og fremstilles i grundlovsforhør. Politiet havde for travlt. Hastværk var lastværk. De burde have brugt længere tid på at undersøge sagen til bunds, inden de skred til en så drastisk handling, mener den 34-årige restauratør, som i forvejen var kendt som part i en faglig konflikt med 3F.

Der var glæde og forvirring foran Retten i Kolding efter dagens kendelse, hvor Amin Skov slap for varetægtsfængsling. Hans kone, Maria Lykke Skov, ses yderst til højre. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 23. jan. 2013 - kl. 19:23 Amins kone: Forvirret og lykkelig

- Du er stadig sigtet og dermed mistænkt for selv at stå bag branden, og politiet havde allerede brugt fire uger på at efterforske, da de anholdte dig?

- Ja, men jeg fatter stadig ikke, hvorfor de skulle anholde mig. Jeg var jo ikke på vej til Venezuela. Det er frygteligt at være mistænkt for noget, jeg ikke har gjort. Uanset hvordan sagen ender, er jeg jo brændemærket.

Børnene græder

Den 34-årige familiefar har ikke fået en god nats søvn i to måneder. Selv den mindste lyd holder ham vågen, og de økonomiske skrammer bliver større og større.

- De menneskelige omkostninger er store, og nu er mine to børn (en dreng på 10 og en pige på otte) også begyndt at reagere med pludselig gråd og usikkerhed.

Politiet manglede fældende beviser, som kunne danne grundlag for den særligt bestyrkede mistanke, som anklageren ville have ham fænglset. Derfor slap Amin Skov for varetægtsfængsling. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 23. jan. 2013 - kl. 17:52 Derfor slap Amin Skov for varetægtsfængsling

Trods usikkerheden og sigtelsen, som kan udløse en fængselsstraf, er Amin Skov nu i fuld gang med at gøre restauranten klar til en genåbning inden for den næste måneds tid.

- Har du råd til det, når du ikke aner, om du skal i fængsel?

- Jeg har ikke råd til at lade være. Vi får stadig regninger, men har ingen indtægter. Og jeg kommer ikke i fængsel, for jeg er uskyldig.

Fængsel ikke i tankerne

- Hvordan vil du have det med at komme i fængsel?

- Den tanke eksisterer ikke i mit hovede. Jeg har jo ikke gjort noget forkert.

Amin Skovs erindring om overfaldet er uændret. Han blev slået ned af maskerede mænd, som satte ild til restauranten.

- Hvorfor skal vi tro på dig?

- Fordi jeg taler sandt.

Se også: Amin Skov er blevet løsladt

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere