20 skydevåben afsløret på Vestegnen

Situationen i Høje Gladsaxe og andre steder på Vestegnen er fortsat anspændt, siger politiet

I alt 20 skydevåben har politiet fundet på den københavnske vestegn, siden den skærpede konflikt mellem unge med forbindelse til kriminelle grupper og bander i Storkøbenhavn og Nordsjælland blussede op midt i januar.

- Det er mange våben, konstaterer politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi.

Nogle pistoler har været gravet ned, andre er fundet i biler, villaer, lejligheder og andre steder.

En del af beslaglæggelserne er sket i forbindelse med de målrettede visitationer. Og de har især fundet sted i Høje Gladsaxe, Skovlunde og Værebro.

Netop på Høje Gladsaxe Torv blev en 19-årig mand ramt af flere skud 11. januar. Jonathan Taboryski døde senere på hospitalet.

Siden drabet har situationen været anspændt i miljøer blandt kriminelle med tilknytning til bandemiljøerne, og der har været flere voldelige episoder.

Gennem de såkaldte visitationszoner håber politiet dog at kunne tage en del vold i opløbet.

Under striden om territorier, kriminalitet og uoverensstemmelser har nogle grupper etableret en grov form for patruljering.

I nogle tilfælde er helt sagesløse bilister blevet hevet ud af deres biler og udsat for vold. I andre tilfælde har der været tale om en kontrol, hvor folk spørges, hvad de laver.

- Det virker skræmmende på folk, og det er stærkt intimiderende. Det er en helt uacceptabel adfærd, som vi tager særdeles alvorligt, siger Bent Isager-Nielsen.

Den slags episoder har politiet indtil nu registreret 10-15 af på Vestegnen, og man ønsker meget gerne oplysninger om dem.

Endnu er ingen dog blevet sigtet for trusler eller vold i forbindelse med den uautoriserede vagtvirksomhed på Vestegnen.

Men Bent Isager-Nielsen oplyser, at der både i disse sager og i sager vedrørende drab, drabsforsøg, våben og narko sker efterforskning, som forhåbentlig fører til anholdelse af personer, der kan sigtes og retsforfølges.

I øvrigt er konflikten ikke nem at gennemskue.

- Det er ikke kun sådan, at der står to grupper over for hinanden. Det er et mudret billede. Der er også tale om konflikter mellem personer, der er knyttet til forskellige grupperinger, siger Bent Isager-Nielsen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere