Judy passede bare sit arbejde: Sexmisbrugt og dræbt

I dag starter sagen mod den 40-årige Kristian Heilmann, der har erkendt det bestialske drab på den 46-årige socialpædagog Judy Meiniche Simonsen

Judy Meiniche Simonsen blev dræbt, da hun kørte en tur med sin drabsmand. (Privatfoto)
Judy Meiniche Simonsen blev dræbt, da hun kørte en tur med sin drabsmand. (Privatfoto)

Judy Meiniche Simonsen lå død ved ishuset ved Hald sø i Dollerup Bakker.

Den 46-årige socialpædagog var blevet dræbt med adskillige knivstik og kvælning.

Det var den 7. februar sidste år. Nu oprulles sagen ved retten i Viborg.

Dagen for drabet var Judy Meiniche i forbindelse med sit arbejde på opholdsstedet Blåkærgård kørt en tur med beboeren Kristian Heilmann.

Følg sagen live på ekstrabladet.dk

Kristian Heilmann var under afsoning af en behandlingsdom for tidligere forbrydelser anbragt på Blåkærgård. Efter nogle voldelige episoder skulle Judy Meiniche drøfte en omlægning af medicineringen med ham.

Fremgangsmåden med at tale med beboerne på tomandshånd var angiveligt en ofte brugt praksis på Blåkærgård, men den 7. februar blev beslutningen fatal.

Læs også:

Se også: Sendte sms-trusler før Judy-drabet
Se også: Vred enkemand: Judy blev svigtet

Under samtalen ved iskiosken blev Judy Meiniche ifølge anklageskriftet tvunget til oralsex og anden kønslig omgang end samleje, inden den psykisk syge stofmisbruger til sidst dræbte socialpædagogen.

Kollegerne på Blåkærgård var i løbet af aftenen den 7. februar blevet urolige og alarmerede politiet, men da Judy Meiniche blev fundet, var det for sent.

Enkemand kritiserer Blåkærgård
Efter drabet iværksatte Region Midtjylland er undersøgelse af arbejdsforholdene på Blåkærgård.

Resultatet blev en 54 sider lange rapport fra en ekstern undersøgelseskommission.

- Den er intet værd. De løber fra ansvaret én efter én. Jeg er dybt skuffet og vred over, at kritikken bare forsvinder ud i den blå luft, har Judy Meiniches enkemand Simon Simonsen tidligere sagt til ekstrabladet.dk.

Rapporten kommer med en lang række kritikpunkter. Bl.a.undervurdering af sikkerheden, tvivlomme pædagogiske metoder og et behov for en langt mere systematiseret vidensdeling.

- Min kone råbte flere gange vagt i gevær og sagde: ’Der er et eller andet rivende galt på Blåkærgård. Vi er simpelthen ikke klædt godt nok på til den slags klienter’. Det sagde hun både herhjemme og på jobbet. Jeg kan læse mig til, at der efterfølgende er taget hånd om sikkerheden og strammet op på procedurer omkring personalets ledsagelse af beboerne. Men dengang var det jo som at slå i en dyne. Nu har Judy betalt prisen med sit liv, siger Simon Simonsen.

Efter drabet flygtede Kristian Heilmann i den bil, som han og Judy Meniche kørte i.

Kristian Heilmann blev anholdt nogle dage senere efter en dramatisk biljagt. Med politiet i hælene forulykkede han i en stjålet bil og blev svært kvæstet overført til Århus Sygehus.

Kristian Heilmann har erkendt drabet, men kommer ikke i normalt fængsel. En mentalundersøgelse fastslår, at han er sindssyg og ikke egnet til normal straf. Af anklageskriftet fremgår det derfor, at statsadvokaten vil kræve ham anbragt på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Følg sagen live fra retten på ekstrabladet.dk

1 af 5 Den dræbte socialpædagog blev fundet ved iskiosken på Ravnsbjergvej i Dollerup Bakker ved Viborg. (Foto: Ernst van Norde)
2 af 5 Judy Meiniches mand, Simon Simonsen, mener, at opholdsstedet Blåkærgårds ledelse ikke tog Judy Meiniches kritik af arbejdsforholdene alvorligt. (Foto: Ernst van Norde)
3 af 5 Kristian Heilmann ankommer her til Aarhus Sygehus, efter han var kørt galt under flugten fra politiet. (Foto: Claus Bonnerup)
4 af 5 Kristian Heilmann er erklæret sindssyg og er derfor ikke egnet til normal fængselsstraf. (Politifoto)
5 af 5 Judy Meiniche Simonsen blev dræbt, da hun kørte en tur med sin drabsmand. (Privatfoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere