Mistænkt for 'køleskabsdrab': Dømt for bedrageri mod sin egen søn

Søgte om et benzinkort i sin intetanende søns navn

Sønnen til den mand, der er mistænkt for drab på Mette Bønnelykke Herholdt, er selv blevet udsat for bedrageri og dokumentfalsk af sin far. Foto: Per Rasmussen. Indsat: Mette Bønnelykke Herholdt øverst og nederst den drabssigtede.
Sønnen til den mand, der er mistænkt for drab på Mette Bønnelykke Herholdt, er selv blevet udsat for bedrageri og dokumentfalsk af sin far. Foto: Per Rasmussen. Indsat: Mette Bønnelykke Herholdt øverst og nederst den drabssigtede.

Den 47-årige mand, der er mistænkt for at have dræbt Mette Bønnelykke Herholdt, bliver beskrevet som pengefikseret og en svindler af sine ekskærester, og hans straffeattest afslører da også, at han har flere tilfælde af bedrageri, dokumentfalsk og ulovlig omgang med hittegods bag sig.

Dermed åbner det også op for spekulationer om, at den 47-årige har hævet den førtidspensionerede Mette Bønnelykke Herholdts penge i de to år, hun lå død i et køleskab, mens ingen meldte hende savnet. Han blev dog hverken sigtet for bedrageri eller dokumentfalsk i grundlovsforhøret, men derimod for drab og usømmelig omgang med lig.

Et af den 47-åriges svindelofre er hans egen søn. Det viser en aktindsigt i den 47-åriges seneste dom, som ekstrabladet.dk har fået.

Læs også:

Se også: Køleskabs-lig: Sådan var Mettes liv

Han blev i august 2010 dømt for at have udfyldt et skema om ansøgning af kundekort, som han havde underskrevet falsk med sønnens navn, så han fik benzinselskabet Jet til at yde kredit på 11.936,14 kroner, som den intetanende søn dermed kom til at hæfte for.

Sagen blev kørt som en tilståelsessag, og den 47-årige nu drabsmistænkte blev idømt 30 dages fængsel.

Læs også:

Se også: Køleskabslig: Svært at finde dødsårsagen

Men det er ikke det eneste, han har på samvittigheden.

Dødsårsag ukendt
I oktober 2001 i Retten i Maribo blev han idømt en fællesstraf på 40 dages betinget fængsel med en prøvetid på to år for bedrageri, mens han i en ankesag i Østre Landsret i juni 2006 blev idømt en fællesstraf på seks måneders betinget fængsel for dokumentfalsk og bedrageri. Endelig fik han i maj 2008 en dom på ti dagbøder af 600 kroner ved Retten i Nykøbing Falster for ulovlig omgang med hittegods.

Efterforskningsleder i Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, Søren Ravn-Nielsen, fortæller, at der stadig kan gå en uge, før de har det endelige resultat af obduktionen af Mette Bønnelykke Herholdt. Først derefter kan de sige, om hun er blevet dræbt - og i givet fald hvordan.

Han ønsker ikke at sige meget om efterforskningen.

- Jeg kan se, at han er dømt for adskilige tilfælde af dokumentfalsk og bedrageri. Kan du sige, om det også er en del af jeres efterforskning i forhold til det her?

Læs også:

Se også: Mettes 10-årige datter fornemmede moren var død

- Hvad synes du selv, at jeg skal sige til det?

- At det er noget, I kigger på.

- Vi er selvfølgelig opmærksom på de forskellige elementer, som er i sagen, men jeg går ikke ud og giver delresultater på efterforskningen.

Heller ikke anklager i sagen, Jeanette Wincentz Andersen, ønsker at fortælle, om den 47-årige også er blevet sigtet for bedrageri eller dokumentfalsk i relation til den aktuelle mulige drabssag.

- Det vil jeg ikke udtale mig om lige pt., siger hun og tilføjer, at det er almindelig praksis, at politiet kan rejse nye sigtelser mod sigtede under afhøringer.

Den 47-årige er indtil videre varetægtsfængslet frem til 5. marts.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere