Kraftig røg: 70 mennesker evakueret

Brandvæsnet måtte arbejde i over fire timer på at få kontrol over kælderbrand i København

Cirka 70 mennesker måtte torsdag aften forlade deres lejligheder i Saxogade på Vesterbro i København, da der udbrød brand i flere kælderrum.

- Der er nogle depoter for folks ejendele, som der er gået ild i. Så vi havde kraftig røgudvikling i to trappeopgange, som vi var nødt til at evakuere, lyder det fra Kasper Ninn Johansen, indsatsleder ved Københavns Brandvæsen.

Beboerne fra de to opgange blev samlet i et fælleshus, der hører til lejlighedskomplekset, mens politi og brandvæsen arbejdede på at få styr på flammer og den kraftige røg.

Læs også:

Se også: Evakuerer to opgange

Selvom ilden hurtigt kom under kontrol, måtte brandvæsnet bruge flere timer på at få styr på røgen.

- Vi havde svært ved at udlufte kælderen, så det skabte en udfordring for os, og det gjorde, at indsatsen blev forholdsvis lang, siger indsatslederen.

Efter fire og en halv times arbejde kunne brandvæsnet forlade stedet - i løbet af denne periode havde ni slukningskøretøjer været i aktion på Saxogade.

Beboerne i den ene opgang er igen tilbage under dynerne i deres lejligheder, mens resten må vente lidt endnu.

Ilden i kælderen har ødelagt nogle el-installationer, så strømmen er forsvundet i opgangen ved nummer 43. Det er endnu uvist, om beboerne i denne opgang skal genhuses, eller om de kan vende tilbage til deres lejligheder i løbet af natten.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere