Bombetrussel fyret af i brandert

Det var bare en fuld mands ævl, der bragte hele Oslo på den anden ende, siger 'gerningsmandens' mor

Det var tilsyneladende bare snak fra en fuld mand, der satte hele Oslo på den anden ende. ( FOTO: FRODE HANSEN/VG)
Det var tilsyneladende bare snak fra en fuld mand, der satte hele Oslo på den anden ende. ( FOTO: FRODE HANSEN/VG)

Den såkaldte bombetrussel, der resulterede i en kæmpe politiaktion mandag aften i Oslo, var bare en mand, der talte fuldesnak med sin bror, fortæller den 27-årige 'gerningsmands' mor til norske VGnett.

- Han ringede til sin storebror, da han sad i bussen fra Hønefoss til Oslo. Der fik han klar besked på at gå hjem til sin kæreste og sove branderten ud. Akkurat som en storebror skal sige, lyder det fra moderen.

Læs mere:

Se også: Anholdt i norsk bombesag forbindes med højreekstremisme

Læs også:

Se også: Ung mand er anholdt i norsk bombetrussel-sag

Helt overdrevet
Hun selv og resten af familien har haft nogle hårde dage siden den unge mand blev pågrebet i en væbnet politiaktion.

- Selvom ingen medier har skrevet hans navn, så er der mange, der ved, hvem han er. Det er virkelig dumt, at historien er kommet så forkert frem i medierne. En fjer er blevet til både tusind og titusind høns, siger hun.

Meget fuld
Dramaet tog sin begyndelse mandag aften, da en buschauffør overhørte en samtale, hvor en passager over telefonen sagde, at han var på vej til Oslo for at sprænge Stortinget - det norske parlament - i luften.

- Den aften havde min søn drukket alt for mange øl. Da han ringede til sin storebror, har han tydeligvis været irriteret over et eller andet. Når man er fuld tænker man ikke over, at der sidder nogen og lytter efter, hvad man siger. Da vi hørte om anholdelsen, forstod hans bror at det måtte være deres samtale, der havde ført til den store aktion, siger moderen.

Hele familien ryster på hovedet over, at den 27-årige mand skulle være terrorist.

- Jeg kender ham jo, så jeg ved, at han aldrig ville gøre sådan noget. Du kan tale med ham i to minutter, så ved du, at han ikke er en bombemand. Han er en klog ung mand, lyder det.

Tog hjem
Ifølge moderen tog sønnen da også direkte hjem til kæresten for at sove. En halv time efter var store politistyrker rykket ind i Oslo, og havde spærret området omkring parlamentet fuldstændig af. Samtidig blev det helt store apparat sat i gang for at finde bombemanden.

Den 27-årige selv husker intet fra den pågældende aften.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere