Islamkritiker under skarp bevogtning

Den svenske islamkritiker Lars Vilks ankom til København med et følge af Petvagter

Lars Vilks trækker fulde huse i Danmark. Her er han gået på talerstolen i Krudttønden på Østerbro for at tale om ytringsfrihed. (Foto: Mogens Flindt)
Lars Vilks trækker fulde huse i Danmark. Her er han gået på talerstolen i Krudttønden på Østerbro for at tale om ytringsfrihed. (Foto: Mogens Flindt)

Sikkerheden var mildest talt i orden, da den svenske Muhammed-tegner Lars Vilks her til aften ankom til Krudtuglen på Østerbro i København, hvor han taler om ytringsfrihed for en udsolgt sal.

De 100 betalende gæster og adskillige håndfulde pressefolk skulle forbi to uniformerede betjente ved indgangen, inden fire jakkesætsklædte efterretningsfolk stod klar til at udføre en grundig kropsvisitation.

Indenfor blandede velvoksne mænd med snegle i ørerne sig med gæsterne, og herreløse jakker og tasker fik ikke lov at ligge længe, før de blev undersøgt.

Arrangementet har fået ekstra meget opmærksomhed på grund af drabsforsøget på Lars Hedegaard i sidste uge, og den uhyggelige sag har også påvirket Lars Vilks, som selv har været udsat for attentatforsøg fra vrede muslimer.

- Vi har et problem med ytringsfriheden, hvilket attentatforsøget jo minder os om. Specielt islam volder problemer på den front, siger Lars Vilks til ekstrabladet.dk.

Læs mere:

Se også: Svensk Muhammed-tegner vil til Danmark trods drabsforsøg

Den svenske kunstner blev i 2007 verdensberømt for at have portrætteret den muslimske profet Muhammed som hund. Det medførte et stort had og masser af trusler mod kunstneren, der i dag lever med politibeskyttelse døgnet rundt. Den samme skæbne som formentlig vil ramme Lars Hedegaard.

Læs også:

112 - 5. feb. 2013 - kl. 13:16 Kendt islam-kritiker forsøgt skudt

Da Lars Vilks modtog nyheden om attentatet mod sin 'kollega' blev han meget forbavset Især hvis det viser sig at være politisk motiveret.

- Jeg blev ret overrasket over det. Det er jo ikke sådan, at Hedegaard har fået en masse had og trusler mod sig, som jeg forstår det. Han var egentlig meget anonym i forhold til, at han er islamkritiker, siger han og fortsætter:

- Folk, der laver tegninger og sådan noget, har jo været mere interessante for attentatmænd end ideologiske kritikere, lyder det.

1 af 2 Lars Vilks har mange kritikere, men ikke i Krudttønden, hvor der blev taget hjerteligt imod ham. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Lars Vilks trækker fulde huse i Danmark. Her er han gået på talerstolen i Krudttønden på Østerbro for at tale om ytringsfrihed. (Foto: Mogens Flindt)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere