Politiet: Vi venter svar i Amin-sag

- Dommerens løsladelse af Amin Skov indikerer ikke, at vi har en dårlig sag, siger efterforskningsleder Brian Voss Olsen til ekstrabladet.dk

Efterforskningsleder Brian Voss Olsen, Sydøstjyllands Politi, vil ikke sætte dato på, hvornår restauratør Amin Skov får vished for, hvorvidt politiet opretholder eller frafalder sigtelsen mod ham for brandstiftelse og forsøg på forsikringssvindel. (Foto: Claus Bonnerup)
Efterforskningsleder Brian Voss Olsen, Sydøstjyllands Politi, vil ikke sætte dato på, hvornår restauratør Amin Skov får vished for, hvorvidt politiet opretholder eller frafalder sigtelsen mod ham for brandstiftelse og forsøg på forsikringssvindel. (Foto: Claus Bonnerup)

Tre uger efter, at dommer Christian Pedersen valgte at løslade restaurant-forpagter Amin Skov efter et grundlovsforhør, er der ingen umiddelbar udsigt til, at der trækkes en streg i sagen.

- Vi afventer stadig enkelte resultater fra de tekniske undersøgelser, og vi hverken kan eller vil sætte dato på, hvornår vi forventer at have afsluttet efterforskningen, siger politiinspektør Brian Voss Olsen, Sydøstjyllands Politi, til ekstrabladet.dk.

Se også: Politiet mod Amin: Her er alle uenighederne

Amin Skov, der sidste sommer blev landskendt som hovedrolleindehaveren i en faglig konflikt med udgangspunkt i ansættelsesforholdene på Restaurant Vejlegaarden, blev den 21. januar anholdt og sigtet for at have sat ild til restauranten.

Politiet: Ikke en tynd sag
Men selv om dommer Christian Pedersen altså valgte at løslade Amin Skov og dermed indirekte sagde, at politiet skal finde bedre beviser, hvis de i sidste ende vil have restauratøren dømt for branden, så er efterforskningsleder Brian Voss Olsen tilsyneladende ikke i nærheden af at frafalde sigtelsen.

Der var glæde og forvirring foran Retten i Kolding efter dagens kendelse, hvor Amin Skov slap for varetægtsfængsling. Hans kone, Maria Lykke Skov, ses yderst til højre. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 23. jan. 2013 - kl. 19:23 Amins kone: Forvirret og lykkelig

- Der findes tre grader af mistanke i den danske straffelov - rimelig mistanke, begrundet mistanke og særligt bestyrket mistanke.

- Men det er overhovedet ikke ensbetydende med, at vi har en tynd sag. Vi har stadig en begrundet mistanke om, at Amin Skov kan dømmes i en retssag, siger Brian Voss Olsen.

Tavs Amin
Det har trods gentagne forsøg ikke været muligt at få en kommentar fra Amin Skov. Vi ville ellers gerne have ham til at forholde sig til forlydender om, at han agter at åbne Restaurant Vejlegaarden igen i løbet af en måneds tid. Vi ville også have spurgt ham, hvordan han har penge til at åbne, så længe han er sigtet og dermed ikke har penge fra en eventuel udbetaling fra sit forsikringsselskab.

Amin Skov er tilfreds med politiets behandling af ham de sidste fire uger. (Skærmbillede fra tv-interview) 112 - 23. jan. 2013 - kl. 18:44 Amin Skov roser politiet

- Hvorfor vil du som efterforskningsleder ikke give et bud på, hvorvidt I kan opretholde sigtelsen mod Amin?

- Fordi vi arbejder seriøst og grundigt og ikke er forpligtede til at kaste lys over vores efterforskning til offentligheden.

- Amin Skov kan være 125 procent sikker på, at vi også er opmærksomme på hans tarv, siger Brian Voss Olsen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere