Tyvegods sendt til Irak i containere

To irakere er varetægtsfængslet efter fundet af et kæmpe lager med tyvekoster i Valby

Fragtfirmaet Iraq Posting i Valby mistænkes af politiet for at have udskibet tonsvis af tyvekoster i skibscontainere til Irak.

I eftermiddag er to herboende irakere, 53 og 43, blevet varetægtsfængslet i fire uger ved retten på Frederiksberg, sigtet for organiseret hæleri.

Den 53-åriges hustru på 43 år blev løsladt.

Lageret på Valby Langgade, hvor op mod 20 paller tyvekoster stod opmagasineret.(Foto: Benjamin Gregersen) 112 - 14. feb. 2013 - kl. 12:31 Organiseret tyvebande afsløret ved tilfælde

Politiet har endnu intet overblik over de enorme mængder af tyvekoster, der stod på fragtlageret på Valby Langgade 223. Politiet går nu i gang med at spore tyvekosterne til konkrete indbrud både i private hjem, institutioner og varelagre.

- Der er både tale om computere fra skoler, hvor skolernes navne er indgraverede, og en hel palle med nye Dell computere, siger vicepolitiinspektør Tommy Laursen, Station Bellahøj.

Firmaet Iraq Posting, der er et anpartsselskab, har eksisteret siden 2009, og er specialister i at sende fragt til Irak.

Fragt med containere
- Vi ved, at firmaet normalt sender fragten i containere, der sejles til Irak, siger Tommy Laursen.

- Så trafikken med at udskibe tyvekoster kan have stået på i årevis ?

- Det kan sagtens være. Men nu har vi beslaglagt computere, telefoner og fragtpapirer og så må efterforskningen vise, hvordan det har været organiseret, siger Tommy Laursen.

Det var en ren tilfældighed, at en politipatrulje i aftes så, at chaufføren på en gul varevogn fra Iraq Posting slæbte sorte sække ind i firmaet. De indeholdt iPhones og bærbare computere.

Politiet har lejet to 40 fods containere til at opbevare tyvekosterne, der nu styk for styk skal registreres.

I den foreløbige sigtelse, der blev rejst mod irakerne i retten på Frederiksberg, sigtes de for hæleri af 50 nye Dell pc´er, cirka 100 bærbare pc´ere af forskellige mærker, to Playstation 3, et Nikon kamera, en Apple Time Capsule og 100 iPhones.

Alle tyvkosterne fylder omkring 20 europaller.

- Der kan gå måneder før vi er det hele igennem. Men vi har forhåbentlig fået sat en storhæler ud af spillet. Vi er glade og tilfredse, men der venter et stort arbejde, siger Tommy Laursen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere