Retarderet dømt for sextvang: Skal overvåges på nettet

Retarderet dømt for sextvang mod mindreårige piger: Anbragt på ubestemt tid og skal overvåges hver gang han bruger computer af frygt for ny sextvang

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (ekstrabladet.dk): Det var med løfter om flere tusinde kroner, trusler om at afsløre pikante billeder eller deciderede dødstrusler, at en i dag 31-årig retarderet mand i 2011 forgreb sig seksuelt på adskillige unge piger.

I dag kom regningen, da den 31-årige i formiddag først blev kendt skyldig i anklagerne om voldtægtsforsøg og sextvang og for kort tid siden fik sin endelige dom.

Læs også: Retarderet skyldig i sexovergreb mod piger

Statsadvokat Anne Birgitte Stürup havde krævet den 31-årige dømt til anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykisk handicap - på ubestemt tid. Ikke mindst også med overvågning af hans omgang med computer og mobiltelefoner, da han netop har fået kontakt til de unge piger via nettet. En påstand som nævningetinget altså fulgte.

Læs også: Afpressede mindreårige piger til sex

Under retssagen er det kommet frem, at overgrebene foregik enten i den dømtes bil på parkeringspladser, på hans værelse på den institution, hvor han bor eller på en rasteplads. Her lovede han de unge piger primært i 14-års alderen, at han ville betale dem både 1.200, 2.000, 50.000 eller 300.000 kr. for seksuelle ydelser. Adlød pigerne ikke eller modsatte de sig mandens krav truede han med at gå til pigernes familier.

- Du har lovet mig 8 gange, men pyt med det, du finder bare ud af, hvad der kan ske.

- Jeg håber for dig, at du ved, hvad du har gang i..., men du finder snart ud af det, tro mig,, jeg er den forkerte at lyve overfor. Hvis du tror du kan slippe godt fra den måde du er på, så kan du glemme det, for jeg kender rigtig mange i Vordingborg og har også billeder af dig, så jeg sætter et rygte i gang og kender også rigtig mange på Lolland - så hyg dig med det, lød nogle af truslerne blandt andet.

Læs også: Retarderet nægter grov sextvang

I et tilfælde oprettede manden også en falsk datingprofil i en dengang 16-årig piges navn. Her præsenterede han hende som 'liderlig' og som om hun tog penge for forskellige sexydelser. Det var da den 16-årige opdagede dette, at hun valgte at gå til politiet.

- Det er altid tilfredsstillende, når dommerne følger ens påstand. Men jeg er særligt tilfreds med, at man nu skal følge hans færden og brug af elektronisk udstyr, så han ikke kan fortsætte med at lokke piger i fordærv, lød det fra Anne Birgitte Stürup efter dommen.

Den 31-årige selv var helt rolig ved domsafsigelsen, men sammen med sin forvsarer har han udbedt sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere