Politiet stopper hash til døren

67 købere blev fanget, da politiet aflyttede sælgeren i sag om hashlevering til døren i Aarhus

Det var dette lille kort, der satte politiet på sporet af hashhandlen. (Politifoto)
Det var dette lille kort, der satte politiet på sporet af hashhandlen. (Politifoto)

'God ryger'

'De ringer'

'Vi bringer'

Denne fristelse på et lille omdelt kort var mere end 67 købere kunne modstå.

Men i stedet for at få besøg af den servicerende hashhandler, er køberne i stedet blevet ringet op af politiet, som havde fuldt med på bestillingen over telefonen.

Mandag blev to personer sigtet for at sælge hash, og lige siden har Østjyllands Politis specialpatrulje arbejdet på at identificere alle køberne.

Det har indtil nu ført til 22 sigtelser for køb af hash, i de sager hvor politiet har kunnet bevise, at de rent faktisk har købt hash.

Derudover er 45 personer i politiets søgelys, fordi de har vist interesse for at købe hash, men enten ikke har fået det leveret, eller ikke har kunnet få det, de gerne ville have. I de sager ender det med en såkaldt bekymringssamtale.

De 67 købere politiet har fået identificeret er overvejende mænd fra Aarhus i alderen 18-23 år.

- Vi kan ikke bevise, at de har købt hash, men vi kan bevise, at de har haft hensigten. Enten fordi de står i et køberregister, og er med i en 'tilbuds-smskæde', eller fordi vi ved, de har forsøgt at købe hash. I de tilfælde ringer vi og tager en alvorssnak med dem, siger leder af specialpatruljen ved Østjyllands Politi, vicepolitikommissær Kristian Harlev Sørensen.

Politiet har endnu ikke fået kontakt til alle 45 personer, der skal have en bekymringssamtale, men de 22 sigtede kan se frem til bøder i størrelsesordenen 2000 til 4000 kr.

- Flere af dem, vi har været i kontakt med, giver udtryk for, at de aldrig kunne finde på at gå ned på gaden og købe hash. Men her kom tilbuddet ind af brevsprækken, og varerne blev leveret til døren, og det var alligevel for stor en fristelse. Og det understreger jo bare vigtigheden af, at vi får sat en stopper for den fremgangsmåde, så flere ikke bliver fristet og risikerer at ende i et misbrug , siger Kristian Harlev Sørensen.

Østjyllands Politi fik en særlig godkendelse af retten til at udøve 'agent provocateur', da politiet normalt ikke må ringe og bestille hash og på den måde fremprovokere en lovovertrædelse.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere