Bekymrede forældre: Åh nej vores børn er i Prag

Forældre til unge, der i denne uge har været afsted til Prag, er først trygge igen, når deres børn kommer hjem i dag

Nattens knivstikkeri på Hotel Panorama har ikke gjort forældre til de unge, der i denne uge er afsted til Prag, mindre bekymrede. (Læserfoto)
Nattens knivstikkeri på Hotel Panorama har ikke gjort forældre til de unge, der i denne uge er afsted til Prag, mindre bekymrede. (Læserfoto)

Det har været noget af en voldsom og dramatisk uge for mange af de tusinde danske unge, der har været afsted til Prag på studietur.

Først var der busulykken og historierne om chaufførerne, der brød køre- og hviletidsbestemmelserne og kørte hele vejen ned til Tjekkiet uden af skifte chauffør.

Senest har der været to voldsomme knivstikkerier mellem danske unge forbundet med vilde historier om Sunny Beach-lignende tilstande i Prag.

Læs også:

Related content og Se også: 48 gymnasieelever kørt galt i bus

Ugen har derfor også været voldsom for de bekymrede forældre, der har kunne se til hjemme fra Danmark.

- Jeg trækker ikke vejret ordentligt, før de er hjemme igen.

Ordene kommer fra den 51-årige Marianne Johansen, der har både sin søn på 19 år og datter på 17 år afsted til Prag med rejseselskabet Rejsemægleren.

- Mine børn skal aldrig derned igen, men nu er den ene jo myndig, så ham kan jeg ikke bestemme over, men min datter på 17 får i hvert fald ikke lov, siger hun til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Derfor valfarter de unge til Prag og Se også: Chokerede gymnasieelever ladt i stikken efter knivstik i Prag

En anden bekymret forælder er 50-årige Anne Seerup, der får sin datter hjem i dag efter en dramatisk uge i Prag.

- Vi er nervøse for at sende vores datter afsted til sådan et sted. Det kan man få helt ondt i maven over, siger hun til ekstrabladet.dk.

- Vi vidste godt på forhånd, at det var seriøst druk og fest, så da det var hendes første gang, at hun er alene, har vi tjekket op på rejsebureauet og taget vores forholdsregler.

Hun har blandt andet fået hendes datter til at se tv-programmer om de mange tyverier i Prag.

Anne Seerup ser nu frem til at få sin datter hjem igen - hun frygter dog hjemturen.

- En af min datters veninder sad i den bus, der kørte galt, så vi er da rigtig bekymrede over hjemrejsen. Men vi ringede til guiderne, og de garanterede os, at der var styr på det, siger hun.

Ifølge Anne Seerup er der mange andre forældre, der har været nervøse i denne uge.

- Vi har et stort forældrenetværk med børn på skolen og her er de alle ligeså bekymrede som os, siger hun.

Læs også:

Se også: Endnu en dansk elev stukket ned i Prag

Marianne Johansen, der også var klar over, hvilken drukferie hendes børn ville på, er meget kritisk over for bustransporten.

- Selve arrangementet med transporten har været uansvarligt og de to gange knivstikkeri, viser bare hvor voldsomt og dramatisk det går til i de her uger, siger hun.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere