Ung mand er anholdt i norsk bombetrussel-sag

Politiet i Norge har pågrebet en norsk mand i 20'erne i sag om bombetrussel mod Stortinget i Oslo

Foto: Frode Hansen/VG
Foto: Frode Hansen/VG

Oslo Politi har kort før klokken 12 onsdag pågrebet og anholdt en ung mand i sagen om trusler mod Stortinget i Oslo.

Der er tale om en norsk mand i 20'erne, der er kendt af politiet for tidligere at have fremsat trusler, fortæller politiet ved en pressekonference.

- Vi har anholdt en person i en lejlighed, og vi har gjort nogle fund. Det er en norsk mand i 20'erne. Vedkommende bliver nu hentet ind til afhøring og er sigtet for trusler. Vedkommende er ikke bosat i Oslo, fortæller vicepolitimester Roger Andresen.

Under anholdelsen fandt politiet en skudsikker vest, et gasvåben og en taske med tøj. Således stemmer vidners tidligere forklaringer med, at han var iført en skudsikker vest og medbragte en "tung" taske, altså overens.

Den mulige gerningsmand tidligere opførsel tyder på, at han nok ikke ville gøre alvor af sine alvorlige trusler mod Stortinget, forklarer stabschef Johan Frederiksen, men vil ikke komme det nærmere.

Onsdag morgen iværksatte politiet aktioner mod to forskellige lejligheder i bydelen Lambertseter i Oslo.

Ved den første aktion pågreb politiet en mand, som senere blev løsladt. Personen ved den anden aktion faldt ligeledes hurtigt atter uden for politiets søgelys.

Tredje gang var altså lykkens gang for norsk politi.

- Vi er rigtig glade for, at vi så hurtigt har afklaret denne situation, siger vicepolitimester Roger Andresen.

Dramaet begyndte ved 22-tiden tirsdag aften, da en person på en bus overhørte en mand fremsætte trusler. Blandt andet om at sprænge parlamentsbygningen i luften.

Politiet oplyser, at det var summen af, hvad manden sagde i den telefonsamtale, som gjorde, at politiet reagerede, som de gjorde

Vagtholdet omkring Stortinget bliver nu trappet ned, men de vil være til stede hele dagen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere