Politiet: Der kommer flere anholdelser i knivsager

Politiet forventer flere anholdelser i sager om to banderelaterede knivoverfald på tre dage i København

En eller flere gerningsmændene bag to banderelaterede knivoverfald i Københavns Nordvest-kvarter får snart besøg af politiet. Spor og forklaringer fra vidner får Københavns Politi til at spå om nye anholdelser.

En 19-årig mand er allerede varetægtsfængslet for at have del i begge overfald, og politiet sigter ham for drabsforsøg.

- Vi efterforsker intenst, og vi forventer, at der vil ske flere anholdelser i sagerne på baggrund af tekniske spor og vidneforklaringer. Men vi kan ikke sige, hvornår det sker, siger politikommissær Knud Hvass til Ritzau.

Fredag blev to unge mænd overfaldet af en gruppe personer på Frederiksborgvej. Mændene blev stukket med kniv, og politiet mener, at gerningsmændene tilhører en bande fra Blågårds Plads.

Kun tre dage senere blev en 22-årig elev overfaldet af tre til fire maskerede gerningsmænd på Københavns Tekniske Skole. Offeret fik ni knivstik og blev slået med en kølle, men er uden for livsfare.

Ud over den 19-årige undersøger Københavns afdeling for organiseret kriminalitet flere mulige sammenhæng mellem gerningsmænd til de to knivoverfald i samme område i Københavns Nordvest-kvarter.

Samtidig vil politiet gerne høre fra borgere, som er forsøgt stoppet af mulige bandemedlemmer, men som ikke har anmeldt episoden til politiet.

- Vi vil meget gerne i kontakt med folk, som måske har været udsat for en slags patruljering fra et bandevagtværn, da der kan være personsammenfald med efterforskningen i sagerne, fortæller politikommissæren.

Københavns Politi har netop forlænget den oprettede visitationszone for kunne tjekke mistænke for våben og imødekomme "en skærpet konflikt".

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere