Norsk politi jagter ny bombemand i Oslo

Politiet i Oslo har iværksat en aktion i en ny lejlighed efter bombetruslen mod Stortinget

Politiet i Oslo har iværksat en aktion mod en ny lejlighed på Lambertseter onsdag morgen i jagten på en mulig bombemand, der lidt efter midnat onsdag truede med at sprænge Stortinget i luften.

Politiet i Oslo anholdte ellers tidligt onsdag morgen en person i samme område, som man formodede stod bag truslerne. Han var iført en skudsikker vest og medbragte en "tung" taske, fortalte et vidne. Men han er nu renset i sagen og løsladt igen.

Derfor leder politiet nu efter en ny mistænkt mulig gerningsmand.

Stortinget er omringet af væbnet politi, men det norske politi understreger, at det er helt sikkert at færdes i Oslo centrum.

- Der er ingen grund til at råde folk til at holde sig uden for Oslo centrum, siger Martine Laeng fra kommunikationsafdelingen i Oslo politidistrikt ifølge norsk TV2.

- Politiet opfordrer folk til at forholde sig normalt og gå på job, som de plejer. Der er åbnet for trafik i gaderne omkring Stortinget, men politiet opretholder vagthold foran Stortinget indtil videre, skriver politiet på Twitter.

Det norske politi arbejder med flere spor i sagen.

Dramaet begyndte ved 22-tiden tirsdag aften, da en person på en bus overhørte en mand fremsætte trusler. Blandt andet om at sprænge parlamentsbygningen i luften.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere