Heidis morder kan gå fri, hvis han undgår ny kriminalitet

Drabssagen står i stampe: Nordsjællands Politi igang med at rykke for dna-svar

Henvendelserne i drabssagen om den 41-årige viceskoleinspektør Heidi Abildskov, fra Virum tynder ud.(Foto: Privat)
Henvendelserne i drabssagen om den 41-årige viceskoleinspektør Heidi Abildskov, fra Virum tynder ud.(Foto: Privat)

Alle spor ender blindt i sagen om drabet på den 41-årige viceskoleinspektør Heidi Abildskov fra Virum. Kriminalpolitiet er ikke kommet et skridt videre i efterforskningen gennem den seneste tid.

Nordsjællands politi håber nu kun på, at gerningsmanden vil dumme sig og blive registreret med fingeraftryk og dna i en ny sag. Gør han ikke det, kan han risikere aldrig at blive retsforfulgt for drabet.

Læs også:

Se også: Rørtang kan føre til Heidis morder

- Vi har desværre ikke noget nyt i sagen, siger chefen for afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Nordsjællands Politi, vicepolitiinspektør Henning Svendsen til ekstrabladet.dk.

- Vi har ikke lagt sagen væk, og vi arbejder stadig på den, men vi har ikke på det sidste fået nogen henvendelser, der gør, at vi skal rykke her og nu. Desværre. De ting, som skal undersøges, er ved at være undersøgt. Vi går og håber på, at gerningsmanden, som vi har en dna-profil på, bliver taget et eller andet sted, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen.

Læs også:

Se også: Heidis morder går rundt i mandens tøj

Nordsjællands politi er ikke i tvivl om, at det var en professionel indbrudstyv, der dræbte Heidi Abildskov.

Det bygger politiet på fundet af en 35 cm lang Sandvik Bacho rørtang i familiens bil på Frederiksdalsvej i Virum, hvor gerningsmandens blodige tøj også blev efterladt.

Nordsjællands Politi har sendt dna-oplysningerne om drabsmanden rundt til kolleger i omkring 50 lande i Europa og omliggende lande.

Læs også:

Se også: Heidi blev dræbt efter midnat

Der er endnu ikke kommet svar fra alle lande. Og de lande, der har svaret, er negative på både fingeraftryk og dna.

- Vi er i gang med en rykkerprocedure i forhold til de lande, vi ikke har hørt fra. Det er en mindre del. Men vi skal have alle på plads, så vi er 100 procent sikre både på fingeraftryk og dna, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen.

Det sker gennem Rigspolitiets kommunikationscenter og Interpol.

Læs også:

Se også: Virum-drab: Heidis bil blev brudt op

Politiets gennemsyn af timevis af videovervågningsbånd fra området har heller ikke givet noget.

- Vi har ikke på nogen af de mange, mange timers optagelser, som vi har gennemset fra området både før og efter drabet kunne se nogen, der svarer til det signalement og det tøj, som vi ved, gerningsmanden havde på, da han ankom til stedet og heller ikke på den anden side af drabet observeret nogen på vidoebånd, der opfører sig så mistænkeligt, at vi skulle rykke ud.

Læs også:

Se også: Skoleleder: 'Børnene skal forklares, at Heidi er død'

Der er gennemset videovervågning fra S-toge, busser, taxaer, banker forretninger og boligområdet i hele området.

- Alt,hvad der optager levende billeder, er blevet endevendt med negativt resultat, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen.

- Men vi kan heller ikke være sikre på, at gerningsmanden er kommet med offentligt transportmiddel. Og hvis han ikke er det, glider han let og elegant udenom alle typer overvågning både på stationspladser og transportmsæssigt.

- Men laver han noget, så han bliver registreret, så har vi ham, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere