Fire bandemedlemmer dømmes for drabsforsøg i bageri

Fire mænd er idømt mellem syv og ni års fængsel for drabsforsøg i Alis Bageri i København i 2011

Fire fra bandemiljøet er mandag i Københavns Byret idømt straffe på mellem syv og ni år for et drabsforsøg i Alis Bageri på Nørrebro.

To af de dømte fik otte år, og de to andre altså henholdsvis syv og ni års fængsel.

En femte mand på 30 år deltog ikke i drabsforsøget, men er kendt skyldig i vold og våben.

Denne mand har et psykisk handicap og skal derfor ikke i fængsel, oplyser hans forsvarer, advokat Anders Boelskifte. I stedet har han fået en såkaldt foranstaltningsdom.

- Foranstaltningen består i, at kommunen skal fortælle ham, hvor han skal opholde sig, og det skal han rette sig efter, siger advokaten.

To af de dømte har fået en betinget udvisning.

Læs også:

Se også: Offer for Nørrebro-drabsforsøg igen jaget af bande

Optagelser fra overvågningskameraer har været det tungeste bevis i sagen. Optagelserne har vist de tiltaltes adfærd minutterne op til drabsforsøget på en 26-årig mand i Ali's Bageri 5. juli 2011.

Det ses tydeligt, at manden først bliver konfronteret uden for bageriet, hvor den ene af de tiltalte nikker ham en skalle, der flækker hans øjenbryn. Det får manden til at flygte ind i bageriet og ringe til politiet.

Opkaldet var panisk og desperat.

- Hvor bliver de pansere af mand?! De står derude med pistoler! Jeg vil have en patruljevogn herud nu. Det er en fucking bande. Jeg er blevet truet på livet!, råber han i telefonen.

Da politiet ankommer til Ali's Bageri, er den 26-årige mand allerede overfaldet og ligger blødende på gulvet. Han er stukket i venstre side under brystet og ramt af skud flere gange i benene.

Kun to af de tiltalte var ifølge videoovervågningen med til at udføre overfaldet rent fysisk, mens de andre menes at have været medvirkende.

Samtlige har under sagen nægtet sig skyldige. De er i alderen 23-30 år og knyttes til indvandrerbanden Brothas, der holder til omkring Mjølnerparken.

Københavns Politi mener, at drabsforsøget har rod i Brothas' konflikt med Blågårds Plads-gruppen, der ligeledes er en indvandrerbande på Nørrebro.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere