Udleveret for overfaldet på højgravid

Politiet har i dag hentet den ene af de to mænd, der sigtes for overfaldet og røveriet mod højgravide Joana Dervichi, 42

Den 16-årige HS er efter anholdelsen blevet indlagt på en psykiatrisk afdeling i Sverige, og han kan endnu ikke udleveres.
Den 16-årige HS er efter anholdelsen blevet indlagt på en psykiatrisk afdeling i Sverige, og han kan endnu ikke udleveres.

Den 17-årige A.S. er nu i Danmark, hvor han sigtes på overfaldet og røveriet mod højgravide Joana Dervichi, 42, den 23. januar i Valby.

Han blev anholdt forleden på Malmø Centralstation sammen med den 16-årige H.S., da begge blev genkendt af vagtfolk på efterlysningsbillederne fra København.

Politikommissær Ove Randrup, Station City, bekræfter overfor ekstrabladet.dk, at politiet i dag har hentet den 17-årige i Malmø. Han er manden, der blev kaldt D i politiets efterlysning af de fire mistænkte røvere.

Indlagt på psykiatrisk afdeling
Den 17-årige bliver i morgen fremstillet i Københavns dommervagt, som den 3. februar varetægtsfængslede både A.S. og H.S. 'in absentia' med henblik på udlevering fra Sverige.

Se også: De er fængslet for overfaldet på Joana

Det var meningen, at politiet også skulle have udleveret den 16-årige H.S. i dag, men det kunne ikke lade sig gøre, fordi han nu er blevet indlagt på en psykiatrisk afdeling i Malmø.

Se også: Gravide Joana: - De har ødelagt alt

- Han sidder fængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, så vi ved ikke, hvornår han kan blive udleveret, siger Ove Randrup.

Se også: Politiet sikre: - Det er dem

Politiet mener, at A.S. og H.S. var to af de fire mænd, der skyggede Joana Dervichi med S-tog og bus fra Nørrebbro til Kærskiftevej i Valby, hvor hun blev overfaldet med slag og spark i maven og peberspray i ansigtet før røverne løb med hendes taske med 29.500 kr. i danske kr., britiske pund og dollar.

Pengene skulle bruges til en rejse til hendes mor, barnevogn og babyudstyr, som hun skulle købe på udsalg dagen efter.

De to efterlyste er ukendte
Politiet er stadigt ikke helt sikre på de to anholdtes identiteter og de to andre eftersøgte er stadig uidentificerede. Meget tyder på, at A.S. og H.S. er asylansøgere i Danmark, men det kan først bekræftes, når deres fingeraftryk er kontrolleret i registeret.

Politiet er også opsat på, at få deres dnaprofiler kørt igennem dnaregisteret for at se, om de kan kobles til andre forbrydelser i Danmark. Politiet i København kender dem i forvejen for kriminalitet, men de har brugt en række andre navne.

- Vi skal have efterforsket deres identiteter nærmere og deres færden i København. De to andre eftersøgte kender vi endnu ikke navnene på, siger politikommissær Ove Randrup.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.


1 af 5 Denne mistænkte kaldet A er endnu ikke identificeret.
2 af 5 Heller ikke denne mistænkte B har politiet endnu kunnet identificere.
3 af 5 Joana Dervichi, 42, blev sparket i maven, men barnet skal være uskadt. (Foto: Jakob Jørgensen)
4 af 5 Den 17-årige AS er i dag blevet udleveret til Danmark for overfaldet på højgravide Joana Dervishi, 42.
5 af 5 Den 16-årige HS er efter anholdelsen blevet indlagt på en psykiatrisk afdeling i Sverige, og han kan endnu ikke udleveres.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere