Bed stewardesse: - Jeg dræber dig

En grønlandsk kvinde måtte ikke få sin vodkaflaske under en flyvning til Grønland. Det fik hende - ifølge tiltalen - til at bide, kradse og true en stewardesse på livet

Det var på et Airbus fly fra Air Greenland, at en grønlandsk kvinde gik amok. (Foto: Thomas Borberg)
Det var på et Airbus fly fra Air Greenland, at en grønlandsk kvinde gik amok. (Foto: Thomas Borberg)

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk):

Et fly fra København til Grønlands måtte mellemlande på Island, fordi en af flyets passagerer gik bersærk på personalet. Hun var så hidsig, at personalet måtte rydde business class på Air Greenland flyet for mennesker, så de med strips kunne spænde hende fast til afdelingens sæder.

Kvinden er nu tiltalt for overtrædelse af luftfartsloven og for vold mod en stewardesse med påstand om fængselsstraf samt erstatning.

Drak en halv flaske vodka
Den 21-årige grønlandske kvinde var forud for flyveturen tilknyttet en psykiatisk afdeling i Danmark, da hun lider af skizofreni og massive alkohol- og stofproblemer. Kvinden skulle til Grønland for at besøge sin mor.

- Jeg er meget utryg ved at skulle flyve, fortæller kvinden i Københavns Byret.

Derfor køber hun en flaske Smirnoff-vodka i lufthavnen. Hun når at tømme halvdelen af flasken, før hun stiger ombord på flyet. Desuden drikker hun også et par 'sidevogne' i shotsglas.

- Jeg kan ikke huske flyveturen. Jeg husker først, da jeg vågner i et rum på politistationen i Reykjavik, fortalte den 21-årige i retten.

Bider stewardesse
I flyet bliver hendes vodkaflaske placeret i bagageboksen over sæderne.

Da en stewardesse kommer ned for at tilbyde hende mad, takker hun nej. Hun vil bare have sin vodkaflaske, og det skal være omgående.

- Hvis du ikke giver mig flasken, så dræber jeg dig, råber grønlænderen til stewardessen.

Stewardessen prøver at tale hende til ro, men den 21-årige går amok og bider stewardessen i armen, mens hun med neglene tager fat og kradser.

Fikseret med strips
Mere personale kommer til, og sammen med en læge og en psykiater, der var ombord som passagerer på flyet, får de lagt hende i strips og bundet hende fast til sæderne på flyets business class. Imens råber og skriger hun.

- Jeg har aldrig set noget lignende. Hun sparker og slår, da hun skal bæres op til business class, beretter et vidne, der var ombord på flyet.

Derefter beslutter kaptajnen at lande på Island, hvor kvinden bliver hentet af politiet og Falck, som fikserer hende, indtil hun falder til ro.

I retten blev det i dag besluttet, at kvinden skal mentalundersøges, før dommen kan afsiges.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere