Lange straffe for narkolager, våben og sprængstof

Tre mænd har fået sammenlagt 38 års fængsel for et stort narkolager samt besiddelse af blandt andet sprængstof

Tre mænd er mandag i Københavns Byret idømt straffe på henholdsvis 10, 14 og 14 års fængsel for besiddelse af store mængder narko, våben og sprængstoffer.

Den 43-årige Michael Kim Lund blev idømt 10 års fængsel, mens både den 33-årige Peter Jensen og den 28-årige Jens Bent Sørensen fik 14 års fængsel.

Politiet slog til, da fire mænd om aftenen den 13. februar sidste år mødtes på en tankstation i Lyngby. To af mændene, der kom fra Vestsjælland, kørte fra stedet i en bil, som politiet valgte at undersøge nærmere.

I bilen fandt politiet et kilo amfetamin og besluttede sig for at aflægge den lejlighed i Lyngby, hvor sælgerne kom fra, et besøg.

- Vi havde en god formodning om, at der i lejligheden kunne gemme sig et lager af amfetamin, så vil valgte at slå til med det samme, sagde Steffen Th. Steffensen fra narkoafdelingen i Københavns Politi dengang til Ritzau.

Og det viste sig at være en god idé. For i lejligheden fandt man store mængder narko, våben og sprængstof.

I en fryser fandt politiet næsten tre kilo kokain og knap 30 kilo amfetamin, som ikke var blandet op med fyldstoffer. Ifølge politiet ville de 30 kilo blive til 105 kilo amfetamin, når det var blandet op.

Den beregning var en af mændenes forsvarer, Henrik Dupont Jørgensen, dog ikke enig i.

- De siger, at fordi det ene kilo var blandet op i et bestemt forhold, så skulle resten blandes i samme forhold. Det kan man ikke, og i øvrigt havde de slet ikke nok fyldstof til at nå op på 105 kilo, siger han efter dommen.

Desuden fandt politiet tre pistoler, to haglgeværer, sværd, knive, en håndgranat samt 157 gram sprængstof og to detonatorer. Og i et skab på Herlev Sygehus, hvor den ene mand arbejdede som portør, fandt politiet yderligere et haglgevær.

- Jeg er godt tilfreds med dommen. Retten har i vid udstrækning fulgt mine ønsker for dommenes længder, men har givet en lille rabat til ham, der havde den mindste rolle, siger anklager Ulrich Thomsen.

Alle tre ankede på stedet dommen til landsretten med krav om frifindelse eller lavere straffe.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere