Rekorddusør i jagten på amerikansk politimorder

Der er nu udlovet dusør på en million dollar for den efterlyste politimorder, Christopher Dorner

33-årige Christopher Dorner, tidligere betjent og skarpskytte i det amerikanske militær, beskrives som ekstremt farlig. (Foto: AP)
33-årige Christopher Dorner, tidligere betjent og skarpskytte i det amerikanske militær, beskrives som ekstremt farlig. (Foto: AP)

Myndighederne i Los Angeles, USA, udlover en dusør på en million dollar - knap seks millioner kroner - for oplysninger, der fører til anholdelsen af en tidligere politibetjent, der i en uge har været på flugt fra politiet.

Der er tale om den hidtil største dusør i forbindelse med en politiefterforskning i Californien, oplyser borgmester i Los Angeles, Antonio Villaraigosa.

- Det er kun et spørgsmål om tid, før Christopher Dorner bliver pågrebet. Vi håber, at dusøren vil sørge for, at det sker hurtigt, siger borgmesteren på et pressemøde.

Christopher Dorner, 33, er mistænkt for at have skudt og dræbt tre personer og såret to andre i et hævntogt mod tidligere kolleger ved politiet i Los Angeles.

Dorner har offentliggjort et manifest på internettet, hvor han anklager navngivne kolleger for at være skyld i hans fyring i 2008.

Han mener, at hans afskedigelse var uretfærdig og siger, at han vil fortsætte volden, ind til politiledelsen erkender, at fyringen var en fejl.

- Jeg fik aldrig min egen familie. Nu vil jeg udslette jeres, truer han blandt andet i manifestet.

Læs: Charlie Sheen til Dorner: Ring til mig!

Cirka 125 kampklædte politifolk har siden torsdag finkæmmet området omkring skisportsstedet Big Bear øst for Los Angeles, hvor Dorners pickup-truck blev fundet udbrændt.

Eftersøgningsarbejdet er vanskeliggjort af massiv sne i bjergene, og politiet står uden ydereligere spor i jagten.

Christopher Dorner, der vejer 122 kilo og er tidligere skarpskytte i det amerikanske militær, beskrives som 'bevæbnet og ekstremt farlig'.

Politiet i Californien samt nabostaterne Arizona, Nevada og Utah er på udkig efter den efterlyste. Myndighederne i Mexico er også advaret.

Læs: Skød avisbude i jagten på politimorder

Forud for annonceringen af rekorddusøren meddelte politichef i Los Angeles, Charlie Beck, at man vil genåbne undersøgelsen af den episode, der førte til fyringen af Christopher Dorner.

Charlie Beck understreger, at det ikke handler om at 'stille en morder tilfreds', men i stedet om at 'forsikre offentligheden om, at deres politistyrke er åben og fair'.

Han opfordrer samtidigt Christopher Dorner til at melde sig selv, så han kan fortælle sin version af episoden, der førte til fyringen.

- Hvis du melder dig selv, vil du være i sikkerhed, og ingen andre behøver at dø, siger Charlie Beck til lokale medier.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere