Rejsemægleren brugte tysk bus på grund af busmangel

Rejsemægleren fastslår, at sikkerheden skal være i top hos samarbejdspartnere - også hos tyske busselskaber

Det var ikke et spørgsmål om at få billige busser til at køre gæsterne på ferie - men et spørgsmål om kapacitet, der har fået rejsearrangører Rejsemægleren til at bruge tyske busselskaber.

Det siger direktør hos Rejsemægleren Kristian Aksel Nielsen, efter en af selskabets chartrede busser natten til lørdag kørte i grøften ved Wismar i Tyskland.

Der var 48 unge fra Rysensten Gymnasium i bussen på vej til Prag, da ulykken indtraf. Ingen kom alvorligt til skade ved ulykken.

Læs også:

Se også: 48 gymnasieelever kørt galt i bus

Bussen tilhører et tysk selskab, der er rekvireret af Rejsemægleren til at fragte gymnasie- og handelsskoleelever til en uges ferie i Prag.

Kristian Aksel Nielsen slår fast, at det altid er et krav til busselskaber, at chaufførerne skal overholde al lovgivning - også reglerne om køre/hviletider.

- Det er og vil altid være Rejsemæglerens politik, at vores samarbejdspartnere overholder reglerne, og at sikkerheden er i top, siger Kristian Aksel Nielsen i en pressemeddelelse fra selskabet efter den kritik, der er kommet frem efter ulykken.

Direktøren siger også, at det ikke er en billig pris, der har fået Rejsemægleren til at chartre det tyske selskab:

- Vores samarbejde med tyske busselskaber er ikke et spørgsmål om økonomi men om kapacitet. Vores forventninger til sikkerheden er nøjagtig den samme, som var det et dansk selskab, siger Kristian Aksel Nielsen.

Eleverne fra Rysensten Gymnasium blev mødt af Rejsemæglerens danske guider, da de kom frem til deres bestemmelsessted.

Og destinationschefen i Prag Anders Snede siger, at man var i telefonisk kontakt med en elevrepræsentant på bussen, fra det øjeblik ulykken indtraf, og til de unge ankom.

- Ved ankomsten tog vores danske guider imod eleverne og tilbød dem krisehjælp og eventuel hjemrejse. Vi tjekker løbende op på dem og har både guidestation, nødtelefon og vejledningsteams på gaderne, siger Anders Snede.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere