Enægget tvillingepar fængslet i voldtægtssag

Et enægget tvillingepar giver politiet grå hår, fordi de ikke kan udelukke den ene frem for den anden i en opsigtvækkende sag om voldtægt af flere kvinder

Politiet i den sydfranske by Marseille har besluttet at fængsle to enæggede tvillinger, fordi de ikke kan udelukke den ene fremfor den anden i en opsigtvækkende sag om voldtægt af flere kvinder.

Dna-test viser, at det må være en af mændene, som har udført voldtægterne. Politiet kan bare ikke få fastslået hvem.

Da det er ekstremt svært og bekosteligt at få adskilt enæggede tvillingers dna, har politiet besluttet at fængsle begge de 24-årige mænd, der altså ligner hinanden på en prik.

- Det er meget sjældent, at vi har to mulige gerningsmænd, som er enæggede tvillinger, siger lederen af efterforskningen, Emmanuel Kiehl.

Han erkender, at det bliver svært for politiet at bevise mændenes skyld eller uskyld, hvis der ikke gennemføres flere test.

Det er også en mulighed, at de begge har deltaget i de seks voldtægter, som de mistænkes for. Voldtægterne fandt sted mellem september og januar og involverede kvinder i alderen 23-76 år.

Arbejdsløse chauffører
Mændene, som begge er arbejdsløse chauffører, nægter sig skyldige i anklagerne. Men politiet kom på sporet af dem ved hjælp af videooptagelser på en bus.

Et af ofrenes mobiltelefoner blev desuden fundet hjemme hos en af de mistænkte.

Ifølge politiet har kvinderne efterfølgende været i stand til at udpege mændene. Problemet er bare, at de ikke kan kende forskel på dem.

Dna-spor fundet på gerningsstederne matcher begge mænd, og det er umuligt at få et mere præcist resultat ved hjælp af ordinære test, forklarer efterforskningsleder Emmanuel Kiehl.

Ifølge lokalavisen La Provence vil det koste op mod en million euro (7,5 millioner kroner) at få undersøgt prøverne yderligere.

- I en normal analyse sammenligner vi 400 basepar. Men tvillinger er vi nødt til at se på flere milliarder, siger en dna-ekspert til avisen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere