Holdt tre kvinder fanget: 'En sjov og karismatisk fyr'

Ariel Castro, 52, mistænkes for bortførelse af tre teenagepiger i Cleveland, Ohio

Den tidligere skolebuschauffør Ariel Castro, 52, mistænkes for tredobbelt bortførelse af teenagepiger. (Foto: AP)
Den tidligere skolebuschauffør Ariel Castro, 52, mistænkes for tredobbelt bortførelse af teenagepiger. (Foto: AP)

Ariel Castro, der er anholdt i den spektakulære bortførelsessag i Cleveland, Ohio, beskrives af naboer som en flink og karismatisk fyr.

Juan Perez, 27, bor to adresser fra huset på Seymour Avenue, hvor de tre savnede kvinder i går blev fundet i live.

- Mit hjerte gør ondt, når jeg tænker på, at alt dette er foregået to huse fra mig og at ingen af os bemærkede noget, siger Perez.

- Jeg er flov på egne og på nabolagets vegne, når jeg tænker på, at vi intet så, siger han til det lokale tv-station WEWS-TV

Perez fortæller, at 52-årige Castro var en vellidt person i kvarteret - en karismatisk fyr, der altid ville lege med naboungerne og gav dem ture på sin cykel.

- Han var en sjov fyr. Forældrene stolede på ham. Han var bare en ganske almindelig fyr i kvarteret. Han narrede os alle sammen, siger Perez.

Se også: Befriet efter 10 år: Hør Amandas nødopkald

Ariel Castro mistænkes for at have bortført Gina DeJesus, 23, Amanda Berry, 27, og Michele Knight, 32, for over ti år siden.

Politiet i Cleveland mener, at Castro, en tidligere skolebuschauffør, holdt kvinderne indespærret i det beskedne toetagers træhus, som han har ejet siden 1992.

Politiet har samtidig anholdt hans to brødre på 50 og 54 år, som mistænkes for at have hjulpet med at holde kvinderne fanget.

Castro har tidligere været på kant med loven. I 1993 blev han anholdt og sigtet for hustruvold, men sigtelserne blev senere droppet.

Se også: - Hjælp mig! Jeg har været savnet i 10 år

I 2004 - mens han angiveligt holdt de tre kvinder indespærret - var han igen i kontakt med politiet. Det skete, da han blev afhørt af politiet, fordi han glemte et barn i sin skolebus.

De sociale myndigheder blev også inddraget i sagen.

- I januar 2004 bankede de sociale myndigheder på hos Castro, men uden held. De kom ikke i kontakt med nogen og vendte ikke tilbage, fortalte FBI-agent Stephen Anthony på et pressemøde tirsdag.

Castro blev afhørt af politiet, men han blev aldrig sigtet i sagen om det glemte barn i bussen.