Formodet dobbeltmorder undslipper fængsel med ske

En russisk mand sigtet for dobbeltmord og våbenhandel er undsluppet et ellers godt sikret fængsel i Moskva

En russisk fange, som er sigtet for dobbeltmord, har formået at undslippe et ellers godt sikret fængsel i Moskva ved at bore hul i sin celle og kravle gennem en ventilationsskakt.

Matrosskaya Tishina-fængslet er kendt som en af byens sikre fangeanstalter, hvor kun fire fanger har haft succes med at undslippe i løbet af to årtier.

Oleg Topalov 'undslap ved at bryde ind i ventilationsskakten, som sidder i loftet i hans celle, og derefter springe ud i friheden,' siger fængselsvæsnets talsmand Sergei Tsygankov til tv-stationen Channel One.

- Derefter befandt han sig på taget en den toetagers fængselscellebygning, som støder op til hovedhegnet. Han hoppede fra taget til hegnet og fra hegnet ud fra fængslets område.

Det er ikke afklaret, hvordan Oleg Topalov havde succes med at bore hul i loftet, eftersom cellerne bliver undersøgt for ulovlige genstande.

Den eneste genstand, han kan have haft til rådighed, er en ske, siger en politikilde til nyhedsbureauet Interfax.

Det nationale fængselsvæsen har udsendt billeder af den 33-årige Topalov, som er en tynd mand med mørkt, krøllet hår. Politiet i Moskva har sat en større dusør på højkant til den, der kan lede til hans tilfangetagelse.

Topalov, som kommer fra Sochi ved Sortehavet, er sigtet for mord og for våbenhandel i en organiseret bande. Han har været varetægtsfængslet siden oktober 2011.

Bliver han fanget igen kan han se frem til en ekstrastraf på fire år for at flygte.

Oleg Topalov kan ikke tage prisen for den mest spektakulære fangeflugt i Rusland. Den går til en fange, som sidste år havde arrangeret med en helikopter, som løftede ham ud fra en fangelejr i Vologda.